Östers IF vs Vasalunds IF bästa odds och matchtips

Östers IF verkar vara i god form när de tar emot Vasalunds IF i omgång 25 av Superettan. Allt annat än vinst kommer vara en besvikelse. Med 32 poäng efter 24 spelade matcher ligger Östers IF på plats sju i Superettan. Vasalunds IF försöker dock komma ikapp, och har just nu 22 poäng efter 24 spelade matcher vilket placerar dem på plats 16 i tabellen inför deras kommande möte. Östers IF går in i matchen som favoriter och siktar självklart mot att förlänga sin obesegrade svit i Superettan.

Våra tips

Statistik och fakta för Östers IF vs Vasalunds IF

  • Östers IF är obesegrade de senaste sex matcherna i rad;
  • Östers IF är obesegrade de senaste åtta matcherna i rad hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Östers IFs senaste sex av åtta matcher;
  • Östers IF nätade i sju av de senaste nio matcherna.
  • Vasalunds IF vann inte de senaste tre matcherna i rad;
  • Vasalunds IF släppte in i 14 av de senaste 16 matcherna;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Vasalunds IFs senaste två av fyra matcher;
  • Vasalunds IF släppte in de senaste fem matcherna i rad.

Form: Östers IF mot Vasalunds IF

Östers IF fortsätter att plocka poäng

Östers IF hoppas att den goda formen håller i sig. Östers IF ser oslagbara ut just nu efter tre raka matcher utan förlust. Det började bra genom att man vann mot Helsingborg med 2-1 innan de fick nöja sig med en poäng efter resultatet 1-1 i en oavgjord match mot AFC Eskilstuna. I sin senaste match blev det återigen delad pott, denna gång efter en match som slutade 2-2 och därmed alltså oavgjort mot IK Brage.

Vasalunds IF fortsätter att se bleka ut

Vasalunds IF tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Den första av de tre senaste matcherna för Vasalunds IF förlorade 1-0 till Akropolis IF följt av en 3-0 förlust mot IK Brage. Den senaste matchen slutade med en 1-1 mot IFK Värnamo.

Östers IF har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen av välkända omgivningar tror vi på en hemmaseger här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 1.58 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 5.33.

Östers IF vs Vasalunds IF Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Östers IF mot Vasalunds IF var ett Superettan-möte så sent som 30 maj 2021 och vi såg då Vasalund ta en 1-0-vinst. Östers IF tar sig an Vasalunds IF med 0-0-1 i bagaget från deras senaste matcher i Superettan.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen tio poäng. Även om Vasalunds IF inte kommer att ha någon möjlighet att komma över Östers IF i ligatiteln i närtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Östers IF, som nu är nummer sju med 32 poäng, kommer att göra sitt bästa för att studsa längre bort från sina motståndare. I alla fall kommer matchen kommande måndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Nicolas Mortensen. Han är toppskytt för Östers IF, för närvarande på sju mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i tre av deras sex senaste matcher. 

Vasalunds IF kommer att hoppas att Alexander Abraham Andue hittar nätet igen. Han står på 4 mål i alla tävlingar den här säsongen och gjorde mål i en av deras sex senaste matcher. Han kan även få hjälp av Nikola Vasic som nätade senast.