Falkenbergs FF vs IK Brage bästa odds och matchtips

Falkenbergs FF drar fördel av hemmaplan när IK Brage gästar i Superettan kommande lördag. Som nummer 16 har Falkenbergs FF lyckats skrapa ihop 25 poäng efter 29 spelade matcher. Med 36 poäng har IK Brage efter 29 matcher placerat sig på plats plats 10 i Superettan. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Falkenbergs FF. De skulle dock kunna skrälla mot IK Brage.

Våra tips

Statistik och fakta för Falkenbergs FF vs IK Brage i Superettan

  • Falkenbergs FF vann inte de senaste 6 matcherna i rad;
  • Falkenbergs FF har förlorat i 4 av de senaste 5 matcher;
  • Falkenbergs FF släppte in i 25 av de senaste 27 matcher;
  • Falkenbergs FF släppte in de senaste 7 matcherna i rad.
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i IK Brages senaste 5 av 7 matcher;
  • IK Brage nätade i 5 av de senaste 7 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i IK Brages senaste 2 av 4 matcher;
  • IK Brage släppte in i 4 av de senaste 6 matcher.

Form: Falkenbergs FF mot IK Brage

Falkenbergs FF fortsätter på en väldigt dålig svit

Stämningen i Falkenbergs FF är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Bara ett enda poäng har Falkenbergs FF lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 1-1 mot GIF Sundsvall, innan de blev besegrade av AFC Eskilstuna med 4-3. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Norrby vann med 1-0.

IK Brage fortsätter trumma på

IK Brage hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Den senaste tiden har man förlorat mot Helsingborg med 3-0, men sedan lyckades man ta sig tillbaka till vinstkolumnen och tog två raka mot Akropolis och Varberg.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att IK Brage är vårt val för en seger.

Falkenbergs FF vs IK Brage Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann IK Brage och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 1-0. Falkenbergs FF tar sig an IK Brage med 5-2-3 i bagaget från deras senaste matcher i Superettan. 5 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Falkenbergs FF och IK Brage blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 11 poäng. Även om Falkenbergs FF inte kommer att ha en möjlighet att komma över IK Brage i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. IK Brage, som nu ligger på 10 med 36 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Leonard Pllana när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 4 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag IK Brage. Hans säsongssaldo är 13 mål just nu. 

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Falkenbergs FF är Kwame Kizito spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.