IFK Värnamo vs Norrby bästa odds och matchtips

Både IFK Värnamo och Norrby satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match kommande lördag. IFK Värnamo njuter av utsikten från toppen av tabellen med 59 poäng efter sina första 29 matcher. IFK Värnamo ligger på plats 4 i Superettan med 45 poäng efter 29 omgångar. Norrby siktar på att utöka ledningen mot IFK Värnamo i Superettan, när paret möter varandra kommande lördag.

Våra tips

Statistik och fakta för IFK Värnamo vs Norrby i Superettan

  • IFK Värnamo har vunnit de senaste 3 matcherna i rad hemma;
  • IFK Värnamo är obesegrade de senaste 9 matcherna i rad hemma;
  • IFK Värnamo har vunnit i 4 av de senaste 5 matcher;
  • IFK Värnamo har vunnit i 5 av de senaste 6 matcher hemma.
  • Norrby nätade i 8 av de senaste 10 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Norrbys senaste 3 av 5 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Norrbys senaste 2 av 4 matcher.

Form: IFK Värnamo mot Norrby

IFK Värnamo är i mycket bra form

IFK Värnamo verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. I sina tre senaste matcher vann IFK Värnamo först mot AFC Eskilstuna med 2-0 innan segertåget fortsatte mot Helsingborg som gav slutresultatet 3-1. Trenden höll tyvärr inte i sig då de förlorade mot IK Brage med 3-1 och därmed bröt sin vinnartrend.

Norrby hoppas få stopp på lidandet

Norrby hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. I de senaste tre matcherna har man spelat 4-1 mot GAIS följt av en förlust mot Sundsvall. Senast blev det 1-0 mot Falkenberg.

IFK Värnamo har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen av välkända omgivningar tror vi på en hemmaseger här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 2.67 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 2.55.

IFK Värnamo vs Norrby Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 19 juni 2021, och Norrby gick därifrån med en 2-0 seger. IFK Värnamo tar sig an Norrby med 1-1-3 i bagaget från deras senaste matcher i Superettan. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 3 gånger i de senaste 5 matcherna mellan IFK Värnamo och Norrby. Båda lagen gör mål var ut 3 gånger i dessa 5 matcher.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 14 poäng. Även om Norrby inte kommer att ha någon att ta sig förbi IFK Värnamo i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. IFK Värnamo, som nu är nummer 1 med 59 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Dijan Vukojevic när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Norrby. Hans säsongssaldo är 14 mål just nu. 

Med 3 mål på de 6 senaste matcherna för IFK Värnamo är Christian Moses spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.