GAIS vs Falkenbergs FF bästa odds och matchtips

GAIS kommer att njuta av att spela hemma när besökarna Falkenbergs FF gästar i Superettan på lördag. De kommer till matchen med förhoppningen att ta tre poäng. GAIS är placerad på plats nummer elva i Superettan med 23 poäng efter 20 omgångar. Falkenbergs FF ligger sist i tabellen med 19 poäng efter 20 matcher. Falkenberg behöver tre poäng om de vill stanna kvar i Superettan. GAIS skulle även de behöva tre poäng för att slippa oroa sig om nedflyttning.

Våra tips

Statistik och fakta för GAIS VS. Falkenbergs FF

  • GAIS släppte in mål i 15 av de senaste 17 matcherna;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i GAIS senaste två av fyra matcher;
  • GAIS släppte in mål de senaste fem matcherna;
  • GAIS nätade i fyra av de senaste sex matcherna.
  • Falkenbergs FF står utan vinst i de senaste tre matcherna;
  • Falkenbergs FF har förlorat i fyra av de senaste fem bortamathcer;
  • Falkenbergs FF släppte in mål bakåt i 21 av de senaste 23 matcherna;
  • Falkenbergs FF nätade i 11 av de senaste 13 matcher.

Form: GAIS mot Falkenbergs FF

Det är lite problematiskt för Falkenbergs FF

Resultaten har inte direkt överraskat när det gäller GAIS. I sina tre senaste matcher har man vunnit varannan efter seger mot Vasalunds IF med 4-3, förlust mot Landskrona BoIS med 2-1 och nu senast tog man en skön 4-1 seger mot IK Brage.

Falkenbergs FF har mycket att bevisa

Stämningen i laget är inte så bra då de står utan vinst på senaste tiden. I de tre senaste matcherna har Falkenbergs FF spelat en 3-3 match mot Akropolis IF, förlorat med 2-1 mot Jönköpings Södra och i senaste matchen förlorade man med 2-0 mot Öster.

På pappret verkar de två lagen vara ganska jämnt matchade, men tittar man på formkurvan och lagens senaste prestationer är oddsen 2.62 för vinst för GAIS ett mycket bra val.

GAIS VS. Falkenbergs FF matchhistorik

Det senaste mötet mellan GAIS och Falkenbergs FF var en jämn tillställning. GAIS lyckades till slut vinna med 1-0. GAIS har vunnit 50% procent, medan Falkenbergs FF har vunnit 30% procent av deras senaste möten i Superettan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 5-2-3. Över 2,5 mål var ett vinnande spel sex gånger i de senaste tio matcherna mellan GAIS och Falkenbergs FF. Båda lagen gjorde mål i de senaste sex av tio mötena.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen fyra poäng. Även om Falkenbergs FF inte kommer att ha någon möjlighet att komma över GAIS i närtid, kommer bortalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. GAIS, som nu är nummer 11 med 23 poäng, kommer att göra sitt bästa klättra längre upp i tabellen. Hur som helst så är helgens match ett ypperligt tillfälle att satsa lite pengar på.

Skytteligan

Kwame Kizito är Falkenbergs främste målskytt. Kizito har nätat tre gånger de senaste sex matcherna för sitt lag. Totalt har han gjort sex mål denna säsong.

Med hela fyra mål på de sex senaste omgångarna är Adam Egnell i GAIS en spelare att hålla koll på. Han kommer säkerligen göra sitt bästa för att bättra på sitt säsongsfacit.