GAIS vs GIF Sundsvall bästa odds och matchtips

GAIS drar fördel av hemmaplan när GIF Sundsvall gästar i Superettan kommande lördag. GAIS är placerade på plats 14 i Superettan med 31 poäng efter 29 spelade omgångar. GIF Sundsvall ligger på plats 2 i tabellen med 53 poäng efter 29 spelade matcher. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos GAIS. De skulle dock kunna skrälla mot GIF Sundsvall.

Våra tips

Statistik och fakta för GAIS vs GIF Sundsvall i Superettan

  • GAIS vann inte de senaste 3 matcherna i rad;
  • GAIS har förlorat de senaste 3 matcherna i rad hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i GAIS senaste 3 av 5 matcher;
  • GAIS släppte in i 6 av de senaste 8 matcher.
  • GIF Sundsvall är obesegrade de senaste 11 matcherna i rad;
  • GIF Sundsvall är obesegrade de senaste 7 matcherna i rad på bortaplan;
  • GIF Sundsvall nätade i 14 av de senaste 16 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i GIF Sundsvalls senaste 4 av 6 matcher.

Form: GAIS mot GIF Sundsvall

GAIS har problem att hitta bra resultat

GAIS hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. GAIS har inte riktigt lyckats på senaste tiden och bara plockat en poäng i de senaste tre matcherna. Först förlorade man med 4-1 mot Norrby och Östers IF. I sin senaste match fick de dock lite utav en revansch när de lyckades med resultatet 0-0 mot Akropolis IF vilket gav en poäng.

GIF Sundsvall letar efter mer

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av GIF Sundsvall som hållit sin nivå. Man har inte förlorat på länge men däremot har det blivit en del oavgjorda matcher. Den senaste tiden har man spelat lika mot jumbon Falköping följt av en seger (4-1) mot Norrby. Senast blev det återigen oavgjort mot Öster.

Det ser ut som en jämn match, men GIF Sundsvall verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än GAIS.

GAIS vs GIF Sundsvall Matchhistorik

Det senaste mötet mellan GAIS mot GIF Sundsvall var ett Superettan-möte så sent som 15 juni 2021 och vi såg då GAIS ta en 2-0-vinst. GAIS har vunnit 29%, medan GIF Sundsvall har vunnit 43% av deras senaste möten i Superettan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 2-2-3. 5 gånger i den senaste 7 matcher mellan GAIS och GIF Sundsvall blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 22 poäng. Även om GAIS inte kommer att ha en möjlighet att komma över GIF Sundsvall i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. GIF Sundsvall, som nu ligger på 2 med 53 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Simon Alexandersson har ett högt målsnitt i de senaste matcherna. GAIS kommer ställa hoppet till sin toppmålgörare återigen när de möter GIF Sundsvall. 

Gästerna hoppas att Linus Hallenius fortsätter fylla på sitt målfacit. Han verkar va i god form med 2 mål på de senaste sex matcherna.