Helsingborg vs Västerås SK bästa odds och matchtips

Helsingborg drar fördel av hemmaplan när Västerås SK gästar i Superettan kommande lördag. Helsingborg befinner sig på plats nummer 3 i Superettan med 47 poäng från sina första 29 matcher. 12 poäng bakom dem och på plats nummer 11 hittar vi Västerås SK som spelat 29 matcher. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Helsingborg. De skulle dock kunna skrälla mot Västerås SK.

Våra tips

Statistik och fakta för Helsingborg vs Västerås SK i Superettan

  • Helsingborg nätade i 14 av de senaste 16 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Helsingborgs senaste 7 av 9 matcher;
  • Helsingborg släppte in i 9 av de senaste 11 matcher;
  • Båda lagen gjorde mål i Helsingborgs senaste 6 av 8 matcher.
  • Västerås SK vann inte de senaste 3 matcherna i rad;
  • Västerås SK är obesegrade de senaste 6 matcherna i rad;
  • Västerås SK är obesegrade de senaste 3 matcherna i rad på bortaplan;
  • Västerås SK nätade i 15 av de senaste 17 matcher.

Form: Helsingborg mot Västerås SK

Helsingborg har problem att hitta bra resultat

Helsingborg tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Det har varit en händelserik tid för Helsingborg de senaste tre matcherna som inleddes med att besegra IK Brage med 3-0. Nästa match blev en besvikelse efter en 3-1-förlust mot IFK Värnamo. Deras senaste match, där man tog sig an Örgryte gav ett oavgjort resultat (1-1).

Västerås SK fortsätter att plocka poäng

Stämningen i Västerås SK är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Man är obesegrad den senaste tiden men har ändå inte lyckats ta någon vinst. I de tre senaste matcherna har man spelat oavgjort mot Örgryte (2-2), Jönköping (0-0) och senast blev det 1-1 mot Trelleborg.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att Västerås SK är vårt val för en seger.

Helsingborg vs Västerås SK Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Helsingborg och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 4-0. 

Helsingborg går in i matchen mot Helsingborg med 1-0-0 i bagaget mot Västerås.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 12 poäng. Även om Västerås SK inte kommer att ha någon att ta sig förbi Helsingborg i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Helsingborg, som nu är nummer 3 med 47 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Anthony van den Hurk har ett högt målsnitt i de senaste matcherna. Helsingborg kommer ställa hoppet till sin toppmålgörare återigen när de möter Västerås SK. 

Gästerna hoppas att Erik Björndahl fortsätter fylla på sitt målfacit. Han verkar va i god form med 3 mål på de senaste sex matcherna.