GAIS vs IFK Värnamo bästa odds och matchtips

GAIS drar fördel av hemmaplan när IFK Värnamo gästar i Superettan på lördag. Efter 23 spelade matcher är GAIS rankade som nummer tolv i Superettan med 27 poäng. Det ger en skillnad på 20 poäng till IFK Värnamo, som ligger först i tabellen med 47 poäng. Två förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos GAIS. De skulle dock kunna skrälla mot IFK Värnamo.

Våra tips

Statistik och fakta för GAIS vs IFK Värnamo

  • GAIS släppte in i 13 av de senaste 15 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i GAIS senaste fem av sju matcher;
  • GAIS nätade i fyra av de senaste sex matcher;
  • Båda lagen gjorde mål i GAIS senaste fyra av sex matcher.
  • IFK Värnamo är obesegrade de senaste fem matcherna i rad;
  • Värnamo nätade i tolv av de senaste 14 matcher;
  •  Värnamo släppte in i åtta av de senaste tio matcherna;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i IFK Värnamos senaste 4 av 6 matcher.

Form: GAIS mot IFK Värnamo

GAIS fortsätter att plocka poäng

GAIS hoppas att deras relativt starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. De tre senaste matcherna för GAIS slutade 0-0 mot Falkenbergs FF följt av en 2-1 vinst mot Örgryte och slutligen, i den senaste matchen, blev det en 3-0 förlust mot Västerås SK.

IFK Värnamo fortsätter glänsa

IFK Värnamo verkar ha hittat formen nu fem matcher utan förlust. I de tre senaste matcherna för IFK Värnamo gick det så här: först tog de en 2-0 vinst mot Jönköping S. och sen blev det en 3-2 vinst mot Trelleborgs FF. Den senaste matchen blev 1-1 mot Vasalunds IF.

Det ser ut som en jämn match, men IFK Värnamo verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än GAIS.

GAIS vs IFK Värnamo Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog GAIS med sig 3 poäng därifrån i en 1-0-seger. GAIS har vunnit 30%, medan IFK Värnamo har vunnit 50% av deras senaste möten i Superettan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 3-2-5. Sex gånger i den senaste tio matcher mellan GAIS och IFK Värnamo blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 20 poäng. Även om GAIS inte kommer att ha en möjlighet att komma över IFK Värnamo i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. IFK Värnamo, som nu ligger på förstaplats med 47 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka sin ledning. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Oscar Johansson när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet två gånger i de senaste sex matcherna för sitt lag IFK Värnamo. Hans säsongssaldo är 6 mål just nu. På senare tid har dock Christian Moses varit den som gjort mål, då han dunkat in två mål de senaste två matcherna.

Med fyra mål på de sex senaste matcherna för GAIS är Adam Egnell spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.