GAIS vs Norrby bästa odds och matchtips

GAIS drar fördel av hemmaplan när Norrby gästar i Superettan på måndag. GAIS har för närvarande plats 14 i tabellen med 30 poäng efter 26 spelade matcher. Med 26 omgångar bakom sig har Norrby lyckats samla ihop 39 poäng och ligger på plats sex i Superettan. Tre förluster i de senaste sex matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos GAIS. De skulle dock kunna skrälla mot Norrby.

Våra tips

Statistik och fakta för GAIS vs Norrby

  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i GAIS senaste sju av nio matcher;
  • GAIS släppte in i nio av de senaste elva matcher;
  • GAIS nätade i sju av de senaste nio matcher.
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Norrbys senaste sex av åtta matcher;
  • Norrby nätade i fem av de senaste sju matcher;
  • Norrby släppte in i fem av de senaste sju matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Norrbys senaste två av fyra matcher.

Form: GAIS mot Norrby

GAIS håller målet i sikte

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller GAIS eftersom de håller sin nivå. GAIS har åkt på flera besvikelser den senaste tiden. Först blev de överkörda av IFK Värnamo i en match som slutade 2-1.AFC Eskilstuna blev också för svåra och tog hem vinsten med 3-2, innan GAIS lyckades bryta trenden och i sin senaste match tog hem en vinst med 1-0 mot Helsingborg.
 

Norrby kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten

Norrby tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. I de tre senaste matcherna har man besegrat Jönköping, vilket följdes av en förlust mot IK Brage. Senast blev det 0-0 mot Öster.
 

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är GAIS det bästa valet här till odds 2.80.

GAIS vs Norrby Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann GAIS och tog därmed alla tre poäng efter matchresultatet 2-0. GAIS har vunnit 56%, medan Norrby har vunnit 11% av deras senaste möten i Superettan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 5-3-1. Fyra gånger i den senaste nio matcher mellan GAIS och Norrby blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet fyra gånger i dessa nio matcher.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen nio poäng. Även om GAIS inte kommer att ha en möjlighet att komma över Norrby i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Norrby, som nu ligger på sex med 39 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på måndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Adam Egnell. Han är toppskytt för GAIS, för närvarande på 6 mål under hela säsongen. Senast har han dock inte nätat utan då istället fått hjälp av Simon Alexandersson som nätat tre i rad.


Norrby kommer att hoppas att Dijan Vukojevic hittar nätet igen. Han står på tolv mål den här säsongen och gjorde mål i två av deras sex senaste matcher.