Mjällby vs Hammarby bästa odds och matchtips

Mjällby kommer att spela mot Hammarby i omgång 26 av Allsvenskan vid Strandvallen på måndag. På plats tolv i Allsvenskan ligger just nu Mjällby som samlat ihop 28 poäng efter deras 25 spelade matcher. Med 43 poäng befinner sig Hammarby på plats fem efter 25 spelade matcher. Mjällby kommer att försöka öka gapet i tabellen ytterligare mot Hammarby när de möts i Allsvenskan på måndag.

Våra tips

Statistik och fakta för Mjällby vs Hammarby

  • Mjällby har inte släppt in i åtta av de senaste tio matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Mjällbys senaste fyra av sex matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Mjällbys senaste fyra av sex matcher;
  • Mjällby nätade i fem av de senaste sju matcher.
  • Hammarby har vunnit de senaste tre matcherna i rad;
  • Hammarby nätade i 20 av de senaste 22 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Hammarbys senaste tre av fem matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Hammarbys senaste två av fyra matcher.

Form: Mjällby mot Hammarby

Mjällby fortsätter att plocka poäng

Mjällby hoppas att den goda formen håller i sig. Det har varit en händelserik tid för Mjällby de senaste tre matcherna som inleddes med att besegra Kalmar FF med 4-0. Nästa match blev en besvikelse efter en 3-1-förlust mot IFK Göteborg. Deras senaste match, där man tog sig an IFK Norrköping gav ett oavgjort resultat (2-2).

Hammarby tågar på

Hammarby hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Hammarby har vunnit flera matcher i rad, senast mot Hudiksvall (3-1), Öster (4-3) och Sirius (1-0).

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Mjällby vs Hammarby Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog Hammarby med sig tre poäng därifrån i en 2-0 seger. Mjällby går in i matchen mot Hammarby med 1-0-2 i bagaget från deras senaste tre matcher i Allsvenskan.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 15 poäng. Även om Mjällby inte kommer att ha en möjlighet att komma över Hammarby i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Hammarby, som nu ligger på fem med 43 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på måndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Gustav Ludwigson när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet en gånger i de senaste sex matcherna för sitt lag Hammarby. Hans säsongssaldo är nio mål just nu. Akinkunmi Amoo har också gjort tre mål på de senaste sex matcherna.

Med tre mål på de sex senaste matcherna för Mjällby är Amin Sarr spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.