GAIS vs Örgryte bästa odds och matchtips

Både GAIS och Örgryte kommer till matchen och vill förbättra sin position i Superettan. På plats nummer elva hittar vi GAIS som har samlat 24 poäng på 21 omgångar. Två placeringar upp på plats nio hittar vi Örgryte på 28 poäng. GAIS har förlorat två av sina senaste sex matcher vilket säkerligen ökat pressen på laget. Det får ses som en skräll om de lyckas besegra Örgryte trots att de är på hemmaplan.

Våra tips

Statistik och fakta för GAIS VS. Örgryte

  • GAIS släppte in mål i elva av de senaste 13 matcherna;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i GAISs senaste 5 hemmamatcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i GAISs senaste två av fyra matcher.
  • Örgryte är obesegrade i sina senaste sju matcher;
  • Örgryte är obesegrade de senaste tre matcherna på bortaplan;
  • Örgryte nätade i tio av sina senaste tolv matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Örgrytes senaste tre av fem matcher.

Form: GAIS mot Örgryte

GAIS letar efter mer

Det är svårt att sätta fingret på resultaten för GAIS eftersom de har mer eller mindre hållit sin nivå. I de tre senaste matcherna för GAIS gick det så här: den första förlorade 2-1 till Landskrona BoIS och sen blev det 4-1 vinst mot IK Brage. Den senaste matchen blev 0-0 mot Falkenbergs FF.

Örgryte hoppas kunna utöka poängen

Örgryte har en ganska positiv trend och har inte förlorat på länge. Dock har de bara två vinster på sina senaste sex matcher, men samma två i sina senaste fyra. De har besegrat  Akropolis IF med 3-1 och spelade sedan oavgjort mot Värnamo. I sin senaste match kryssade dem mot AFC Eskilstuna.

Med tanke på de senaste trenderna och matchhistoriken kan denna match gå hur som helst. Därför tycker vi att ett spel på oavgjort är befogat.

GAIS VS. Örgryte Matchhistorik

Senaste gången de två lagen möttes gick Örgryte vinnande ur matchen med 1-0. Båda lag har vunnit 20% av matcherna lagen emellan i Superettan och hela 6 gånger har det slutat oavgjort. Totalt ser alltså statistiken ut som följer: 2-6-2. I två av de senaste tio matcherna var över 2,5 mål ett vinnande spel. Att båda lagen gör mål var ett vinnande spel i tre av tio matcher.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen fyra poäng. Även om GAIS inte kommer att ha en möjlighet att klättra förbi Örgryte i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget göra allt i sin makt minska gapet. Örgryte kan med en seger gå om Öster och klättra till åttonde plats. Hur som helst så är detta en match värd att spela på.

 

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Adam Egnell. Han är toppskytt för GAIS, för närvarande på sex mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i fyra av deras sex senaste matcher. 

Örgryte kommer att hoppas att Ajdin Zeljkovic hittar nätet igen. Han står på elva mål den här säsongen och gjorde mål i tre av deras sex senaste matcher.