GIF Sundsvall vs Trelleborgs FF bästa odds och matchtips

När båda lagen som siktar på en plats i topp 4 står viktiga poäng på spel när GIF Sundsvall tar emot Trelleborgs FF på NP3 Arena i den 23:e omgången. GIF Sundsvall innehar tredjeplatsen och har 37 poäng efter 21 spelade omgångar och kan vid vinst gå om Helsingborg som har en match mer spelad. För motståndet Trelleborg är situationen densamma och de kan vid vinst klättra hela tre placeringar från sin nuvarande femteplats. Sundsvallslaget har en uppåtgående trend just nu medan Trelleborg sett lite svagare ut på sistone.

Våra tips

Statistik och fakta för GIF Sundsvall VS. Trelleborgs FF

  • GIF Sundsvall har vunnit sina senaste tre matcher;
  • Sundsvall har vunnit fem av sina senaste sex matcher;
  • GIF Sundsvall släppte in mål i åtta av de senaste tio matcherna;
  • GIF Sundsvall nätade i sju av de senaste nio matcherna.
  • Trelleborgs FF står utan vinst på de senaste tre matcherna;
  • Trelleborg har inte vunnit på bortaplan de senaste fyra matcherna;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Trelleborgs åtta senaste matcher av tio;
  • Trelleborg nätade i 13 av de senaste 15 matcherna.

Form: GIF Sundsvall mot Trelleborgs FF

GIF Sundsvall favoriter

GIF Sundsvall fortsätter tåga på och sopar bort allt motstånd för närvarande med ytterligare en vinst i förra matchen. I de tre senaste matcherna för de Vasalunds IF med 2-1, följde upp med en 1-0 vinst mot Landskrona BoIS och senast besegrade de Västerås SK med 2-1.

Trelleborgs FF hoppas kunna utöka poängen

Det har gått ett tag sedan Trelleborgarna fick med sig tre poäng hem. De har inte vunnit på sina tre senaste matcher där de gått oavgjort mot Helsingborg (1-1) och Norrby (1-1). Innan dess blev det en 3-2 förlust mot Värnamo.

GIF Sundsvall har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med tanke fördelen av hemmaplan tror vi på en hemmaseger här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 2.55 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 2.71.

GIF Sundsvall VS. Trelleborgs FF Matchhistorik

I senaste mötet mellan GIF Sundsvall och Trelleborgs FF var det en tillknäppt tillställning och GIF Sundsvall kamma hem en 1-0 seger. Sundsvall går in i matchen mot Trelleborgs FF med 1-1-3 i bagaget från deras senaste möten i Superettan. I de senaste fem matcherna gjordes över 2,5 mål två gånger. Att båda lagen gör mål var ett bra spel i tre av dessa fem matcher.

Tabellställningar i Superettan

Båda lag ligger på samma poäng just nu men Sundsvall ligger före på grund av bättre målskillnad. Omgång 23 kan således skaka om rejält i tabellen. Dock ska tilläggas att Sundsvall har en match mindre spelad än övriga i toppen, men är sex poäng från förstaplatsen. Det kommer säkerligen bli en spännande match och båda lagen kommer att kämpa hårt för att ta hem tre poäng.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Linus Hallenius. Han är toppskytt för GIF Sundsvall, för närvarande på tio mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i fyra av de senaste sex matcherna. 

Trelleborgs FF kommer att hoppas att Petar Petrovic hittar nätet igen. Han har gjort sex mål under säsongen men endast gjort ett på de senaste sex matcherna. Desto fler har däremot Mattias Haakansson gjort, med tre på de senaste fyra matcherna.