Genoa vs Atalanta bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Atalanta förbereder sig för att möta Genoa i Serie A. Genoa är placerade på plats 19 i Serie A med 10 poäng efter 18 spelade omgångar. Atalanta ligger på plats 3 i tabellen med 37 poäng efter 18 spelade matcher. Genoa är omskakade efter flera raka förluster i Serie A. Deras kommande möte mot Atalanta ger dem dock en möjlighet att återvända till vinnarspåret.

Våra tips

Statistik och fakta för Genoa vs Atalanta i Serie A

 • Genoa har inte vunnit 18 av 20 av deras senaste matcher
 • Genoa har förlorade 4 av 5 av deras senaste matcher
 • Genoa har gjort mål i de senaste 3 matcherna i rad
 • Atalanta har gjort mål i de senaste 21 matcherna i rad
 • I 13 av de senaste 15 matcherna Atalanta har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Atalanta har släppte in i 17 av de senaste 19 borta matcherna
 • Atalanta har inte förlorat 11 av 12 av deras senaste matcher
 • Atalanta har vinst 5 av 6 av deras senaste bortamatcher
 • I 11 av de senaste 13 hemmamatcherna Genoa har spelat mot Atalanta har båda lagen gjort mål
 • I 12 av de senaste 14 Genoas matcher mot Atalanta var antalet av mål över 2.5
 • Genoa har släppte in i de senaste 10 hemmamatcherna mot Atalanta i rad
 • Genoa har inte vunnit 10 av de 11 senaste matcherna mot Atalanta
 • Genoa har gjort mål i 12 av de senaste 13 hemmamatcherna mot Atalanta

Form: Genoa mot Atalanta

Genoa har stora problem

Genoa tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Genoa har varit lite ojämna den senaste tiden. De förlorade först mot Sampdoria med 3-1 innan de vann med 1-0 mot Salernitana. Tyvärr hamnade de åter i blåsväder när de förlorade med 3-1 mot Lazio.

Atalanta fortsätter trumma på

Atalanta hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Atalanta har bara mäktat med en seger sedan vinstsviten bröts av Villareal i Champions League. Därefter besegrade man Verona men senast blev Roma ett nummer för stort och man förlorade med 4-1.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Genoa här. Att välja Atalanta till odds 1.47 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Genoa vs Atalanta Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Atalanta och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 4-3. Genoa har vunnit 10%, medan Atalanta har vunnit 70% av deras senaste möten i Serie A vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 1-2-7. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 9 gånger i de senaste 10 matcher mellan Genoa och Atalanta. Båda lagen gör mål gav utdelning 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Om man tittar på den nuvarande Serie A-ställningen så skiljer Genoa och Atalanta för närvarande i 27 poäng och 16 placeringar. Atalanta kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Genoa kommande tisdag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Genoa är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Genoa och Atalanta kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Mattia Destro. Han är toppskytt för Genoa, för närvarande på 7 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher. 

Atalanta kommer att hoppas att Duvan Zapata hittar nätet igen. Han står på 9 mål den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher.