Genoa vs Empoli: Bästa oddsen och matchtipsen

Genoa möter Empoli på Stadio Luigi Ferraris kommande söndag i Serie A. Genoa befinner sig på plats nummer 19 i Serie A med 17 poäng från sina första 27 matcher. 14 poäng framför dem och på plats nummer 13 hittar vi Empoli som spelat 27 matcher. Fem oavgjorda i rad gör att Genoa är svårlästa, men de är också svårslagna.

Våra tips

Statistik och fakta för Genoa vs Empoli i Serie A

 • Genoa har inte vunnit 25 av 26 av deras senaste matcher
 • Genoa har spelat oavgjort de senaste 5 matcherna i rad
 • Genoa har inte förlorat de senaste 5 matcherna i rad
 • Genoa har inte gjort mål i 4 av de senaste 5 hemmamatcherna
 • Empoli har inte vunnit de senaste 11 matcherna i rad
 • Empoli har släppt in i 23 av de senaste 25 matcherna
 • I 10 av de senaste 12 matcherna Empoli har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Empoli har gjort mål i 18 av de senaste 20 matcherna
 • I 9 av de senaste 11 av Genoas matcher mot Empoli var antalet mål under 3.5
 • Genoa har inte förlorat 8 av de 9 senaste matcherna mot Empoli
 • I de senaste 3 matcherna i rad Genoa har spelat mot Empoli har båda lagen gjort mål
 • I de senaste 3 av Genoas matcher mot Empoli var antalet mål över 2.5
 • Genoa har gjort mål i 7 av de senaste 9 matcherna mot Empoli

Form: Genoa mot Empoli

Svårslagna Genoa

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Genoa som hållit sin nivå. Efter att ha skrapat ihop tre poäng på tre matcher är Genoa på jakt efter en vinst igen. Mot Salernitana fick de nöja sig med ett oavgjort resultat (1-1), innan de återigen fick dela på poängen mot Venezia i en match som slutade 1-1. I sin senaste match lyckades man inte heller ta hem alla tre poäng efter ytterligare en oavgjord match som slutade 0-0 mot Inter.

Empoli hoppas få stopp på lidandet

Empoli tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Bara ett enda poäng har Empoli lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 1-1 mot Cagliari, innan de blev besegrade av Sampdoria med 2-0. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Juventus vann med 2-3.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är oavgjort det bästa valet till 3.33

Genoa vs Empoli Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 2-2-match som spelades 5 november 2021. Genoa går in i matchen mot Empoli med 4-4-2 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Serie A. 3 gånger i den senaste 10 matcher mellan Genoa och Empoli blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 14 poäng. Även om Genoa inte kommer att ha en möjlighet att komma över Empoli i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Empoli, som nu ligger på 13 med 31 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Mattia Destro. Han är toppskytt för Genoa, för närvarande på 9 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher.

Empoli kommer att hoppas att Andrea Pinamonti hittar nätet igen. Han står på 9 mål den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher.