Getafe vs Deportivo Alaves: Bästa oddsen och matchtipsen

Getafe har hittils inga problem med motståndet i La Liga. Deras kommande match mot Deportivo Alaves på Coliseum Alfonso Perez på på lördag ser ut som ett ypperligt tillfälle att stärka självförtroendet ännu lite mer. På plats nummer 15 i La Liga har Getafe spelat ihop 26 poäng efter 25 matcher. Med 20 poäng befinner sig Deportivo Alaves på plats 19 i tabellen med 25 spelade matcher. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Getafe. De skulle dock kunna skrälla mot Deportivo Alaves.

Våra tips

Statistik och fakta för Getafe vs Deportivo Alaves i La Liga

 • Getafe har inte förlorat de senaste 7 hemmamatcherna i rad
 • Getafe har vunnit 6 av 7 av deras senaste hemmamatcher
 • Getafe har släppt inte in i 5 av de senaste 6 hemmamatcherna
 • Deportivo Alaves har inte vunnit 10 av 12 av deras senaste matcher
 • Deportivo Alaves har förlorat 6 av 7 av deras senaste bortamatcher
 • Deportivo Alaves har släppt in i 10 av de senaste 12 matcherna
 • Deportivo Alaves har gjort mål i 10 av de senaste 12 bortamatcherna
 • I 3 av de senaste 4 av Getafes matcher mot Deportivo Alaves var antalet mål under 0.5
 • Getafe har inte förlorat 10 av de 11 senaste matcherna mot Deportivo Alaves
 • I 7 av de senaste 8 av Getafes matcher mot Deportivo Alaves var antalet mål under 2.5
 • Getafe har spelat oavgjort de senaste 5 matcherna mot Deportivo Alaves i rad
 • I 7 av de senaste 8 av Getafes matcher mot Deportivo Alaves var antalet mål under 3.5

Form: Getafe mot Deportivo Alaves

Getafes formkurva pekar nedåt

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Getafe de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Det har varit en händelserik tid för Getafe de senaste tre matcherna som inleddes med att besegra Levante med 3-0. Nästa match blev en besvikelse efter en 4-3-förlust mot Atletico Madrid. Deras senaste match, där man tog sig an Cadiz gav ett oavgjort resultat (1-1).

Deportivo Alaves fortsätter att se bleka ut

Deportivo Alaves hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Det är nu eller aldrig som gäller för Deportivo Alaves, och just nu ser det mer ut som ”aldrig”. Den dåliga trenden började med en 3-1-förlust i ett möte med Elche, men därefter lyckades man resa och slå Valencia med 2-1. Den segern kunde man dock inte bygga vidare på utan åkte senaste på en 3-0-förlust mot Real Madrid.

Eftersom Getafe både är oddsmakarnas favorit till odds 2.00 och har starkare prestationer på sistone än vad Deportivo Alaves har visat upp, verkar Getafe vara det naturliga valet.

Getafe vs Deportivo Alaves Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Getafe & Deportivo Alaves spelades 11 december 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Getafe tar sig an Deportivo Alaves med 2-7-1 i bagaget från deras senaste matcher i La Liga. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 3 gånger i de senaste 10 matcher mellan Getafe och Deportivo Alaves. Båda lagen gör mål var ut 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 6 poäng. Även om Deportivo Alaves inte kommer att ha någon att ta sig förbi Getafe i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Getafe, som nu är nummer 15 med 26 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Enes Unal är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Getafe kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Deportivo Alaves ställa hoppet till Joselu att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.