Leeds vs Tottenham: Bästa oddsen och matchtipsen

Leeds kommer att spela mot Tottenham i omgång 27 av Premier League vid Elland Road kommande lördag. Leeds är placerade på plats 15 i Premier League med 23 poäng efter 25 spelade omgångar. Tottenham ligger på plats 8 i tabellen med 39 poäng efter 25 spelade matcher. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Leeds.

Våra tips

Statistik och fakta för Leeds vs Tottenham i Premier League

 • Leeds United har släppt in i de senaste 10 matcherna i rad
 • Leeds United har gjort mål i 12 av de senaste 14 hemmamatcherna
 • Leeds United har inte vunnit 8 av 10 av deras senaste matcher
 • I 5 av de senaste 7 hemmamatcherna Leeds United har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Leeds United har inte förlorat 6 av 8 av deras senaste hemmamatcher
 • Tottenham Hotspur har släppt in i 12 av de senaste 14 matcherna
 • Tottenham Hotspur har förlorat 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Tottenham Hotspur har inte vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Leeds United har släppt in i de senaste 11 matcherna mot Tottenham Hotspur i rad
 • I 9 av de senaste 11 av Leeds Uniteds matcher mot Tottenham Hotspur var antalet mål över 2.5
 • I 8 av de senaste 10 av Leeds Uniteds matcher mot Tottenham Hotspur var antalet mål under 3.5
 • Leeds United har inte vunnit 7 av de 8 senaste matcherna mot Tottenham Hotspur
 • Leeds United har förlorat 6 av de 8 senaste matcherna mot Tottenham Hotspur

Form: Leeds mot Tottenham

Leeds hoppas på en nystart

Leeds tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Leeds har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 3-0 mot Everton, innan Manchester United besegrade dem med 4-2. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Liverpool tog hem en seger med 6-0.

Tottenham hoppas få stopp på lidandet

Tottenham hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Tottenham har varit lite ojämna den senaste tiden. De förlorade först mot Wolves med 0-2 innan de vann med 2-3 mot Manchester City. Tyvärr hamnade de åter i blåsväder när de förlorade med 1-0 mot Burnley.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Tottenham är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.92.

Leeds vs Tottenham Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Tottenham och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-1. Leeds går in i matchen mot Tottenham med 3-1-6 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 8 gånger i de senaste 10 matcher mellan Leeds och Tottenham. Båda lagen gör mål gav utdelning 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 16 poäng. Även om Leeds inte kommer att ha en möjlighet att komma över Tottenham i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Tottenham, som nu ligger på 8 med 39 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Jack Harrison har ett högt målsnitt i de senaste matcherna. Leeds kommer ställa hoppet till sin toppmålgörare återigen när de möter Tottenham. Gästerna hoppas att Harry Kane fortsätter fylla på sitt målfacit. Han verkar va i god form med 4 mål på de senaste sex matcherna.