GIF Sundsvall vs AFC Eskilstuna bästa odds och match tips

Med både GIF Sundsvall och AFC Eskilstuna placerade bekvämt i mitten av tabellen, så båda kommer vilja styrka sin position när de möts i kommande söndag. GIF Sundsvall är placerad på plats nummer 6 i Superettan med 25 poäng efter 16 omgångar. AFC Eskilstuna ligger på plats nummer 8 i tabellen med 22 poäng efter 16 matcher. Resultaten har varit inte så bra för GIF Sundsvall medan AFC Eskilstuna går över förväntan för säsongen. På söndag kommer de förstnämnda att vara angelägna om att visa sin potential.

Våra tips

Statistik och fakta för GIF Sundsvall VS. AFC Eskilstuna.

  • GIF Sundsvall är obesegrade i de senaste 3 matcherna i rad;
  • GIF Sundsvall är obesegrade i de senaste 4 matcherna i rad hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i GIF Sundsvalls senaste 8 av 10 matcher;
  • GIF Sundsvall nätade i de senaste 5 av 7 matcher.
  • AFC Eskilstuna vann inte de senaste 8 matcherna i rad på bortaplan;
  • AFC Eskilstuna har förlorat i de senaste 6 av 7 matcher på bortaplan;
  • AFC Eskilstuna nätade i de senaste 9 av 11 matcher;
  • AFC Eskilstuna släppte in i de senaste 8 av 10 matcher.

Form: GIF Sundsvall mot AFC Eskilstuna

Svårslagna GIF Sundsvall.

GIF Sundsvall hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. I de tre senaste landskamperna för GIF Sundsvall gick det så här: den första slutade 3-3 mot IK Brage och sen blev det 1-1 mot Falkenbergs FF. Den senaste matchen blev 2-0 vinst mot IFK Värnamo.

GIF Sundsvall har hittat inspiration.

AFC Eskilstuna hoppas fortsätta deras starka form med ytterligare ett bra resultat. I de tre senaste matcherna för AFC Eskilstuna förlorade de 4-2 till Vasalunds IF och sen blev det 1-1 mot IFK Värnamo. Den senaste matchen gav 4-1 vinst mot Norrby.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att BLGM är vårt val.

GIF Sundsvall VS. AFC Eskilstuna Matchhistorik

Senast dessa landslag ställde upp mot varandra var 18 Juli 2021, och GIF Sundsvall kom därifrån med en 2-0 seger. GIF Sundsvall går in i matchen mot AFC Eskilstuna med 5-0-4 i bagaget från sina senaste 10 matcher i Superettan. De senaste matcherna mellan GIF Sundsvall och AFC Eskilstuna har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Superettan

Enligt Superettan tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 3 poäng. Detta innebär att denna omgångs 17 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. AFC Eskilstuna kommer att ha en möjlighet att komma ikapp GIF Sundsvall som för närvarande ligger på plats nummer 6 med 25 poäng i den kommande matchen på söndag. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Pontus Engblom. Han är toppskytt för GIF Sundsvall, för närvarande på 6 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher.

AFC Eskilstuna kommer att hoppas att Ashley Coffey hittar nätet igen. Han står på 2 mål i alla tävlingar den här säsongen och gjorde mål i 0 av deras 6 senaste matcher.