GIF Sundsvall vs Östers IF bästa odds och matchtips

Både GIF Sundsvall och Östers IF satsar på att befästa sin position i tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på på lördag. Efter 28 spelade matcher är GIF Sundsvall rankade som nummer 2 i Superettan med 52 poäng. Det ger en skillnad på 10 poäng till Östers IF, som ligger på plats 5 i tabellen med 42 poäng. GIF Sundsvall går in i matchen mot Östers IF på lördag i hopp om att slå sina motståndare i Superettan.

Våra tips

Statistik och fakta för GIF Sundsvall vs Östers IF i Superettan

  • GIF Sundsvall är obesegrade de senaste 10 matcherna i rad;
  • GIF Sundsvall är obesegrade de senaste 4 matcherna i rad hemma;
  • GIF Sundsvall nätade i 13 av de senaste 15 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i GIF Sundsvalls senaste 3 av 5 matcher.
  • Östers IF är obesegrade de senaste 10 matcherna i rad;
  • Östers IF är obesegrade de senaste 5 matcherna i rad på bortaplan;
  • Östers IF nätade i 9 av de senaste 11 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Östers IFs senaste 3 av 5 matcher.

Form: GIF Sundsvall mot Östers IF

GIF Sundsvall fortsätter att plocka poäng

GIF Sundsvall hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. GIF Sundsvall ser starka ut just nu efter tre matcher utan förlust. Det började med oavgjort efter en 0-0-match mot IK Brage. Det resultatet följdes därefter upp med delad poäng mot Falkenbergs FF i en match som slutade 1-1, innan GIF Sundsvall besegrade Norrby med slutresultatet 4-1.

Östers IF fortsätter att plocka poäng

Östers IF hoppas att den goda formen håller i sig. Även Öster ser starka ut och har inte förlorat på länge. I de tre senaste matcherna har man spelat lika mot Norrby, innan man fullständigt spelade byxorna av Landskrona. Senast fick man 1-0 mot GAIS.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

GIF Sundsvall vs Östers IF Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Sundsvall och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-0. GIF Sundsvall går in i matchen mot Östers IF med 6-2-2 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Superettan. De senaste 10 matcherna mellan GIF Sundsvall och Östers IF var över 2,5 mål ett vinnande spel 5 gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 10 poäng. Även om Östers IF inte kommer att ha någon chans att ta sig förbi GIF Sundsvall i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. GIF Sundsvall, som nu är nummer 2 med 52 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Linus Hallenius. Han är toppskytt för GIF Sundsvall, för närvarande på 14 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 3 av deras 6 senaste matcher. 

Östers IF kommer att hoppas att Nicolas Mortensen hittar nätet igen. Han står på 8 mål den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher.