Örgryte vs Helsingborg bästa odds och matchtips

Örgryte drar fördel av hemmaplan när Helsingborg gästar i Superettan kommande lördag. Som nummer 8 har Örgryte lyckats skrapa ihop 37 poäng efter 28 spelade matcher. Med 46 poäng har Helsingborg efter 28 matcher placerat sig på plats 3 i Superettan. Helsingborg kommer att vara angelägna om att minska gapet till Örgryte i Superettan tabellen kommande lördag.

Våra tips

Statistik och fakta för Örgryte vs Helsingborg i Superettan

  • Örgryte är obesegrade de senaste 5 matcherna i rad;
  • Örgryte är obesegrade de senaste 11 matcherna i rad hemma;
  • Örgryte nätade i 16 av de senaste 18 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Örgrytes senaste 5 av 7 matcher.
  • Helsingborg nätade i 13 av de senaste 15 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Helsingborgs senaste 8 av 10 matcher;
  • Helsingborg släppte in i 8 av de senaste 10 matcher;
  • Helsingborg nätade de senaste 8 matcherna i rad på bortaplan.

Form: Örgryte mot Helsingborg

Örgryte är svåra att bryta ner

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Örgryte eftersom de håller sin nivå. Örgryte ser ut att vara i bra form inför deras kommande match då de siktar på att förlänga sin obesegrade trend. I deras senaste tre matcher vann de först mot Jönköping S. med siffrorna 2-0. Därefter blev det oavgjort efter en 2-2 match mot Västerås SK. De tog sig sedan tillbaka till vinstkolumnen när de besegrade Landskrona BoIS med 3-2.

Helsingborg kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten

Helsingborg hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Man har bara mäktat med en enda vinst den senaste tiden mot IK Brage, innan dess förlorade man dock en jämn match mot GAIS och senast blev det en 3-1 förlust mot Varberg.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Örgryte det bästa valet här till odds 2.80.

Örgryte vs Helsingborg Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 20 april 2021, och Helsingbrog gick därifrån med en 4-1-seger. Örgryte går in i matchen mot Helsingborg med 0-0-5 i bagaget från deras senaste 5 matcherna i Superettan. 3 gånger i de senaste 5 matcherna mellan Örgryte och Helsingborg blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 9 poäng. Även om Örgryte inte kommer att ha en möjlighet att komma över Helsingborg i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Helsingborg, som nu ligger på 3 med 46 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Anthony van den Hurk när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 4 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Helsingborg. Hans säsongssaldo är 15 mål just nu. 

Med 6 mål på de 6 senaste matcherna för Örgryte är Ajdin Zeljkovic spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.