IK Brage vs IFK Värnamo bästa odds och matchtips

IK Brage drar fördel av hemmaplan när IFK Värnamo gästar i Superettan kommande lördag. IK Brage har för närvarande plats 13 i tabellen med 33 poäng efter 28 spelade matcher. Med 28 omgångar bakom sig har IFK Värnamo lyckats samla ihop 59 poäng och ligger på plats 1 i Superettan. 1 förlust i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos IK Brage. De skulle dock kunna skrälla mot IFK Värnamo.

Våra tips

Statistik och fakta för IK Brage vs IFK Värnamo i Superettan

  • IK Brage är obesegrade de senaste 4 matcherna i rad hemma;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i IK Brages senaste 4 av 6 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i IK Brages senaste 2 av 4 matcher;
  • IK Brage nätade i 4 av de senaste 6 matcherna.
  • IFK Värnamo har vunnit de senaste 4 matcherna i rad;
  • Värnamo är obesegrade de senaste 9 matcherna i rad;
  • Värnamo är obesegrade de senaste 4 matcherna i rad på bortaplan;
  • Värnamo har vunnit i 6 av de senaste 7 matcher.

Form: IK Brage mot IFK Värnamo

IK Brage fortsätter trumma på

IK Brage hoppas att den goda formen håller i sig. IK Brage har varit med om det mesta i sina tre senaste matcher där man också lyckats plocka fyra poäng. Ett möte med GIF Sundsvall slutade oavgjort (0-0) vilket följdes upp med en 3-0 förlust mot Helsingborg. I sin senaste match lyckades man dock ta sig tillbaka till det vinnande konceptet när Akropolis IF besegrades med 2-0.
 

IFK Värnamo är i mycket bra form

IFK Värnamo fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Värnamo har plockat full pott de senaste tre matcherna med vinster mot Falkenberg, Eskilstuna och senast 3-1 mot Helsingborg.
 

Det ser ut som en jämn match, men IFK Värnamo verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än IK Brages.

IK Brage vs IFK Värnamo Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 24 april 2021, och Värnamo gick därifrån med en 1-0 seger. IK Brage har vunnit 11%, medan IFK Värnamo har vunnit 56% av deras senaste möten i Superettan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 1-3-5. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 5 gånger i de senaste 9 matcherna mellan IK Brage och IFK Värnamo. Båda lagen gör mål gav utdelning 6 gånger i dessa 9 matcher.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 26 poäng. Även om IK Brage inte kommer att ha en möjlighet att komma över IFK Värnamo i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. IFK Värnamo, som nu ligger på 1 med 59 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Oscar Johansson när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag IFK Värnamo. Hans säsongssaldo är 7 mål just nu. 

Med 3 mål på de 6 senaste matcherna för IK Brage är Leonard Pllana spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.