Norrby vs Helsingborg bästa odds och matchtips

Både Norrby och Helsingborg satsar på att befästa sin position i tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på onsdag. Norrby är placerade på plats nummer sex i Superettan med 34 poäng efter 22 omgångar. Helsingborg ligger på plats nummer två i tabellen med 39 poäng efter 22 matcher. Norrby står utan vinst i de senaste sju omgångarna vilket kan ha stor inverkan på lagets moral. Helsingborg ser lite bättre ut även om de kommer till matchen med en förlust i ryggen.

Våra tips

Statistik och fakta för Norrby VS. Helsingborg

  • Norrby står utan vinst i de senaste sju matcherna;
  • Norrby har inte vunnit hemma på de tre senaste försöken;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i fem av Norrbys senaste sju matcher;
  • Norrby släppte in mål i nio av de senaste elva matcherna.
  • Helsingborg nätade i 13 av de senaste 15 matcherna;
  • Helsingborg nätade i de senaste fem matcherna på bortaplan.

Form: Norrby mot Helsingborg

Norrby hoppas på en nytändning

Stämningen i Norrby är inte så bra eftersom de vunnit på länge. I de tre senaste matcherna för Norrby slutade 1-1 mot Västerås SK och sen blev det 1-1 mot Trelleborgs FF. Den senaste matchen var 1-0 förlust mot Landskrona BoIS.

Helsingborg jagar Värnamo i toppen

Helsingborg har haft blandat resultat den senaste tiden. I sina tre senaste matcher har de spelat oavgjort mot Trelleborg (1-1) och vunnit mot Jönköping (3-0). Senast blev det dock en förlust mot Östers IF (2-1).

Det ser ut som en jämn match, men Helsingborgs formkurva ser betydligt bättre ut än Norrbys.

Norrby VS. Helsingborg Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra, kom Helsingborg därifrån med tre poäng och resultatet  2-0. När Norrby tar sig an Helsingborg med ser statistiken från deras senaste fem möten i Superettan ut som följer: 2-0-3 i. De senaste matcherna mellan Norrby och Helsingborg har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Superettan

Det skiljer fem poäng mellan de två lagen inför omgång 23. Norrby kommer inte ha möjlighet att gå om Helsingborg vid en vinst, men skulle kunna knappa in på toppstriden vid en vinst här. Helsingborg ligger fyra poäng efter serieledande Värnamo och kommer göra allt i sin makt för att jaga tre poäng. Detta är en riktigt bra match att lägga ett spel på då båda lagen har mycket att spela för.

Skytteligan

Norrbys toppskytt heter Dijan Vukojevic och har nätat elva gånger under säsongen. Norrby har inte riktigt hittat rätt den senaste tiden och detsamma kan sägas om Vukojevic. Han har endast nätat två gånger på de senaste sex omgångarna.

Helsingborg ställer hoppet till att Anthony van den Hurk hittar nätet igen. Han har gjort elva mål under säsongen men endast hittat nätet i två av de senaste sex matcherna. Adam Kaeid har även han lyckats pricka in två bollar den senaste tiden.