IFK Göteborg vs Malmö FF bästa odds och matchtips

Ligaledarna Malmö FF kommer gå in för att öka sin ledning till IFK Göteborg, när de möter varandra på Gamla Ullevi 17:30 7:e november. Efter 26 spelade matcher är IFK Göteborg rankade som nummer åtta i Allsvenskan med 34 poäng. Det ger en skillnad på 17 poäng till Malmö FF, som ligger på plats ett i tabellen med 51 poäng. Eftersom IFK Göteborg går in i matchen som underdogs kommer de att vara väldigt sugna att skrälla och ta poäng mot Malmö FF.

Våra tips

Statistik och fakta för IFK Göteborg vs Malmö FF i Allsvenskan.

  • IFK Göteborg har vunnit de senaste fyra matcherna i rad;
  • IFK Göteborg har vunnit i fyra av de senaste fem matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i IFK Göteborgs senaste fyra av sex matcher;
  • IFK Göteborg nätade i fyra av de senaste sex matcher.
  • Malmö FF är obesegrade de senaste fyra matcherna i rad;
  • Malmö FF är obesegrade de senaste fyra matcherna i rad på bortaplan;
  • Malmö FF nätade i 34 av de senaste 36 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Malmö FFs senaste tre av fem matcher.

Form: IFK Göteborg mot Malmö FF

IFK Göteborg fortsätter glänsa

IFK Göteborg verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. IFK Göteborg har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 1-3-vinst mot Mjällby. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Djurgården med 3-0 innan de i förra matchen besegrade Degerfors med 0-1.

Malmö FF är svåra att bryta ner

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Malmö FF eftersom de håller sin nivå. Efter två raka förluster mot AIK och Sirius åkte man senast på en förlust mot världenst bästa klubblag Chelsea i Champions League.

Malmö FF är oddsmakarnas favorit, men i nuvarande form ser det ut att vara ett bra val att satsa på outsidern IFK Göteborg till odds 3.80.

IFK Göteborg vs Malmö FF Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Göteborg och tog därmed alla tre poäng efter matchresultatet 3-2. IFK Göteborg tar sig an Malmö FF med 2-3-5 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. Sju gånger i den senaste tio matcherna mellan IFK Göteborg och Malmö FF blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet sex gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Tabellställningen av Allsvenskan visar att IFK Göteborg och Malmö FF ligger 17 poäng och sju platser ifrån varandra för tillfället. Malmö FF kommer säkert att försöka ta alla tre poängen kommande söndag för att visa att de förtjänar platsen i toppen av tabellen. Trots att IFK Göteborg är outsider i den här sammandrabbningen kommer IFK Göteborg definitivt att vilja göra det svårt för favoriterna och av den anledningen är vi spända på att se hur matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Tobias Sana. Han är toppskytt för IFK Göteborg, för närvarande på sex mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i en av deras sex senaste matcher. 

Malmö FF kommer att hoppas att Antonio-Mirko Colak hittar nätet igen. Han står på 13 mål den här säsongen och gjorde mål i tre av deras sex senaste matcher.