Häcken vs Halmstads BK bästa odds och matchtips

Häcken drar fördel av hemmaplan när Halmstads BK gästar i Allsvenskan kommande lördag. Häcken är placerade på plats åtta i Allsvenskan med 31 poäng efter 23 spelade omgångar. Halmstads BK ligger på plats 14 i tabellen med 23 poäng efter 23 spelade matcher. Halmstad står utan vinst i de senaste sex matcherna vilket har gett självförtroendet en törn.

Våra tips

Statistik och fakta för Häcken vs Halmstads BK

  • Häcken är obesegrade de senaste fem matcherna i rad;
  • Häcken är obesegrade de senaste åtta matcherna i rad hemma;
  • Häcken nätade i 20 av de senaste 22 matcherna;
  • Häcken släppte in i sju av de senaste nio matcher.
  • Halmstads BK vann inte de senaste sju matcherna i rad;
  • Halmstads BK vann inte de senaste sex matcherna i rad på bortaplan;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Halmstads BKs senaste 14 av 16 matcher;
  • Halmstads BK släppte in i nio av de senaste elva matcher.

Form: Häcken mot Halmstads BK

Häcken letar efter mer

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Häcken som hållit sin nivå. Häcken ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter ett riktigt bra resultat de senaste tre matcherna då man samlade på sig sju poäng. De spelade först lika mot mot Hammarby (1-1), innan de besegrade Örebro med 2-1 och sedan IFK Norrköping med 5-0.

Halmstads BK kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten.

Stämningen i Halmstads BK är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. De har bara lyckats plocka på sig tre poäng på de senaste sex matcherna. I de tre senaste matcherna har man spelat lika (1-1) mot både Sirius och Östersund. Senast förlorade man med 2-1 mot Degerfors.

Med dessa starka prestationer på sistone verkar Häcken ha goda chanser att vinna mot Halmstads BK.

Häcken vs Halmstads BK Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Häcken mot Halmstads BK var ett Allsvenskan-möte så sent som 11 april 2021 och vi såg då Halmstad ta en 1-0 vinst. Häcken tar sig an Halmstads BK med 8-0-2 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. Sex gånger i de senaste tio matcherna mellan Häcken och Halmstads BK blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer Häcken och Halmstads BK för närvarande i åtta poäng och sex placeringar. Häcken kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Halmstads BK kommande lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Halmstads BK är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Häcken och Halmstads BK kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Alexander Jeremejeff. Han är toppskytt för Häcken, för närvarande på tio mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i två av deras sex senaste matcher. Även Patrik Waalemark är värd att hålla ett öga på med tre mål på de senaste tre matcherna. 

Halmstads BK kommer att hoppas att Marcus Antonsson hittar nätet igen. Han står på 5 mål den här säsongen men har inte gjort ett enda mål de senaste sex matcherna. Däremot har Sadat Karim gjort två på de senaste tre matcherna.