Häcken vs IFK Göteborg bästa odds och match tips

Med båda lagen placerade i mitten av tabellen så har Häcken och IFK Göteborg en chans att vinna lite mark på sin kommande motståndare i Allsvenskan. Häcken är placerad på plats nummer 10 i Allsvenskan med 19 poäng efter 16 omgångar. IFK Göteborg ligger på plats nummer 11 i tabellen med 19 poäng efter 16 matcher. Både Häcken och IFK Göteborg kommer att vara mycket motiverade för att befästa sin position i toppen av tabellen.

Våra tips

Statistik och fakta för Häcken VS. IFK Göteborg.

  • Häcken är obesegrade de senaste 4 matcherna i rad hemma;
  • Häcken nätade i de senaste 14 av 16 matcher;
  • Häcken släppte in i de senaste 14 av 16 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Häckens senaste 7 av 9 matcher.
  • IFK Göteborg släppte in i de senaste 8 av 10 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i IFK Göteborgs senaste 5 av 7 matcher;
  • IFK Göteborg nätade i de senaste 5 av 7 matcher;
  • Båda lagen gjorde mål i IFK Göteborgs senaste 5 av 7 matcher.

Form: Häcken mot IFK Göteborg

Häcken fortsätter att se bleka ut.

Häcken hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. I de tre senaste landskamperna för Häcken gick det så här: den första tog de en 5-0 vinst mot Östersund och sen blev det 3-0 förlust mot Degerfors. Den senaste matchen blev 2-1 förlust mot AIK.

IFK Göteborg fortsätter också att se bleka ut.

IFK Göteborg hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. I de tre senaste matcherna för IFK Göteborg slutade de 0-0 mot Hammarby och sen blev det 3-2 vinst mot Malmö FF. Den senaste matchen var 2-1 förlust mot Varbergs BoIS FC.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Häcken är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 2.20.

Häcken VS. IFK Göteborg Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Häcken vs IFK Göteborg spelades 8 Maj 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Häcken tar sig an IFK Göteborg med 2-6-2 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Allsvenskan. 5 gånger i den senaste 10 matcher mellan Häcken och IFK Göteborg blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Alexander Jeremejeff. Han är toppskytt för Häcken, för närvarande på 7 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 2 av deras 6 senaste matcher.

IFK Göteborg kommer att hoppas att Kolbeinn Sigthorsson hittar nätet igen. Han står på 4 mål i alla tävlingar den här säsongen men gjorde mål i 0 av deras 6 senaste matcher.