IFK Norrköping vs Östersund bästa odds och match tips

En hemmaseger för IFK Norrköping ser ganska säker ut kommande söndag mot Östersund på Platinumcars Arena. Formen är bra, så att spela på hemmaseger verkar väl värt att överväga. Rankad som nummer 7 i Allsvenskan har IFK Norrköping samlat 23 poäng från 16 matcher. Med 9 poäng befinner Östersund sig rankad som nummer 16 efter 16 matcher. Medan IFK Norrköping kan smyga in i topp 6 med en seger här, hoppas Östersund på att lägga lite avstånd till de lägre lagen.

Våra tips

Statistik och fakta för IFK Norrköping VS. Östersund.

  • IFK Norrköping nätade i de senaste 12 av 14 matcher;
  • IFK Norrköping släppte in i de senaste 10 av 12 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i IFK Norrköpings senaste 6 av 8 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i IFK Norrköpings senaste 5 matcher i rad.
  • Östersund har förlorat de senaste 3 matcherna i rad;
  • Östersund vann inte de senaste 8 matcherna i rad;
  • Östersund har förlorat de senaste 5 matcherna i rad på bortaplan;
  • Östersund vann inte de senaste 10 matcherna i rad på bortaplan.

Form: IFK Norrköping mot Östersund

Det är lite problematiskt för Östersund

IFK Norrköping tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. I de tre senaste landskamperna för IFK Norrköping gick det så här: den första förlorade de 2-1 till Kalmar FF och sen blev det 2-1 vinst mot Östersund. Den senaste matchen blev 2-1 förlust mot Halmstads BK.

Östersund fortsätter på en väldigt dålig svit

Resultaten har varit under all kritik för Östersund på senare tid och nu behöver man verkligen få med sig något för att vända trenden. I de tre senaste matcherna för Östersund förlorade de 5-0 till Häcken och sen blev det 2-1 förlust mot IFK Norrköping. Den senaste matchen var 1-0 förlust mot Kalmar FF.

Med dessa starka prestationer på sistone verkar IFK Norrköping ha goda chanser att vinna mot Östersund.

IFK Norrköping VS. Östersund Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra, kom Östersund därifrån med 3 poäng och resultatet var 2-1. IFK Norrköping tar sig an Östersund med 6-1-3 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Allsvenskan. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan IFK Norrköping och Östersund blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 14 poäng. Även om Östersund inte kommer att ha någon möjlighet att komma över IFK Norrköping i ligatiteln i närtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. IFK Norrköping, som nu är nummer 7 med 23 poäng, kommer att göra sitt bästa för att studsa längre bort från sina motståndare. I alla fall kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Blair Turgott när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 1 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Östersund. Hans säsongssaldo är 5 mål just nu.

Med 3 mål på de 6 senaste matcherna för IFK Norrköping är Samuel Adegbenro spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.