Häcken vs Kalmar FF bästa odds och matchtips

Med båda lagen placerade i mitten av tabellen har både Häcken och Kalmar FF en chans att vinna mark på sin kommande motståndare i Allsvenskan. På plats nummer åtta i Allsvenskan har Häcken spelat ihop 32 poäng efter 25 matcher. Med 38 poäng befinner sig Kalmar FF på plats sju i tabellen med 25 spelade matcher. 

Våra tips

Statistik och fakta för Häcken vs Kalmar FF

  • Häcken nätade i 22 av de senaste 24 matcher;
  • Häcken släppte in i nio av de senaste elva matcher;
  • Båda lagen gjorde mål i Häckens senaste åtta av tio matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Häckens senaste två av fyra matcher.
  • Kalmar FF vann inte de senaste tre matcherna i rad;
  • Kalmar FF nätade i elva av de senaste 13 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Kalmar FFs senaste fyra av sex matcher;
  • Kalmar FF släppte in i sju av de senaste nio matcherna.

Form: Häcken mot Kalmar FF

Häcken är inne i ett bra flow

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Häcken de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Det har varit en händelserik tid för Häcken de senaste tre matcherna som inleddes med att besegra IFK Norrköping med 5-0. Nästa match blev en besvikelse efter en 3-2 förlust mot Halmstads BK. Deras senaste match, där man tog sig an Östersund gav ett oavgjort resultat (1-1).

Kalmar FF letar efter mer

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Kalmar FF eftersom de håller sin nivå. Man har bara lyckats plocka en enda poäng på de senaste tre matcherna efter hela 4-0 i baken mot Mjällby, följt av en betydligt jämnare förlust (3-2) mot Djurgården. Senast fick man oavgjort mot Varberg.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Häcken är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 2.05.

Häcken vs Kalmar FF Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Kalmar FF och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-2. Häcken har vunnit 60%, medan Kalmar FF har vunnit 20% av deras senaste möten i Allsvenskan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 6-2-2. Den senaste tio matcher mellan Häcken och Kalmar FF var över 2,5 mål ett vinnande spel tre gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna fyra gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen sex poäng. Även om Häcken inte kommer att ha en möjlighet att komma över Kalmar FF i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Kalmar FF, som nu ligger på plats sju med 38 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Oliver Berg när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet tre gånger i de senaste sex matcherna för sitt lag Kalmar FF. Hans säsongssaldo är tio mål just nu. 

Med tre mål på de sex senaste matcherna för Häcken är Leo Bengtsson spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.