Halmstads BK vs AIK bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när AIK förbereder sig för att möta Halmstads BK i Allsvenskan. Halmstads BK har för närvarande plats 14 i tabellen med 27 poäng efter 25 spelade matcher. Med 25 omgångar bakom sig har AIK lyckats samla ihop 47 poäng och ligger på plats fyra i Allsvenskan. Tre förluster på de senaste fyra matcherna har satt spår i AIKs självförtroende. 

Våra tips

Statistik och fakta för Halmstads BK vs AIK

  • Halmstads BK vann inte de senaste fyra matcherna i rad hemma;
  • Halmstads BK är obesegrade de senaste tre matcherna i rad hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Halmstads BKs senaste sju av nio matcher;
  • Halmstads BK släppte in i elva av de senaste 13 matcher.
  • AIK har förlorat de senaste tre matcherna i rad på bortaplan;
  • AIK vann inte de senaste fem matcherna i rad på bortaplan;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i AIKs senaste sju av nio matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i AIKs senaste fyra matcher i rad.

Form: Halmstads BK mot AIK

Halmstads BK är inne i ett bra flow

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Halmstads BK de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Det har varit både högt och lågt för Halmstads BK den senaste tiden, vilket resulterat i fyra poäng. Mot Degerfors fick de åka hem tomhänta med en 2-1-förlust vilket man dock revanscherade sig med efter en 3-2-vinst mot Häcken. Den senaste matchen blev det delad poäng efter ett oavgjort resultat i en 1-1-match mot Örebro.

AIK har problem att hitta bra resultat

AIK tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. De har bara lyckats vinna en enda match den senaste tiden. Först skulle man dock förlora derbyt mot Hammarby med 1-0- Därefter kom en efterlängtad seger mot IFK Norrköping. Senast förlorade man mot Malmö.

I en match mellan två sidor som har presterat nästan identiskt de senaste veckorna, tror vi fortfarande att AIK kommer att få det första genombrottet.

Halmstads BK vs AIK Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog AIK med sig tre poäng därifrån i en 1-0 seger. Halmstads BK går in i matchen mot AIK med 2-2-6 i bagaget från deras senaste tio matcher i Allsvenskan. I den föregående  tio matcher mellan Halmstads BK och AIK kom över 2,5 mål upp fem gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val fyra gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 20 poäng. Även om Halmstads BK inte kommer att ha en möjlighet att komma över AIK i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. AIK, som nu ligger på fyra med 47 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande måndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Marcus Antonsson. Han är toppskytt för Halmstads BK, för närvarande på exs mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i ett av deras sex senaste matcher. 

AIK kommer att hoppas att Nicolas Stefanelli hittar nätet igen. Han står på sju mål den här säsongen och gjorde mål i två av deras sex senaste matcher. Även Nabil Bahoui har gjort två mål de senaste sex matcherna.