Varbergs BoIS FC vs AIK bästa odds och matchtips

Varbergs BoIS FC möter AIK på Varberg Energi Arena kommande söndag i Allsvenskan. Varbergs BoIS FC har för närvarande plats 9 i tabellen med 34 poäng efter 27 spelade matcher. Med 27 omgångar bakom sig har AIK lyckats samla ihop 50 poäng och ligger på plats 3 i Allsvenskan. En förlust i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Varbergs BoIS FC. De skulle dock kunna skrälla mot AIK.

Våra tips

Statistik och fakta för Varbergs BoIS FC vs AIK i Allsvenskan.

  • Varbergs BoIS FC är obesegrade de senaste 4 matcherna i rad;
  • Varberg är obesegrade de senaste 10 matcherna i rad hemma;
  • Varberg nätade i 6 av de senaste 8 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Varbergs BoIS FCs senaste 2 av 4 matcher.
  • AIK har förlorat de senaste 4 matcherna i rad på bortaplan;
  • AIK vann inte de senaste 6 matcherna i rad på bortaplan;
  • AIK har förlorat i 4 av de senaste 5 matcher på bortaplan;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i AIKs senaste 6 av 8 matcher.

Form: Varbergs BoIS FC mot AIK

Varbergs BoIS FC är svåra att bryta ner

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Varbergs BoIS FC som hållit sin nivå. Varbergs BoIS FC kommer till sin nästa match som obesegrade i deras tre senaste matchen. Trenden började med 2-2 mot Kalmar FF. Efter det besegrade de Östersund med 3-0, och fick sedan dela på poängen i mötet med Elfsborg som slutade 0-0.
 

AIK håller målet i sikte

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av AIK som hållit sin nivå. De försöker hänga kvar i toppstriden men har endast vunnit en match den senaste tiden. Först förlorade man mot Malmö, sedan mot Halmstad med samma siffror. Senast lyckades man dock ta en skön hemmaseger med 3-0 mot Östersund.
 

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Varbergs BoIS FC vs AIK Matchhistorik

I senaste mötet mellan Varbergs BoIS FC och AIK lyckades hemmalaget ta en knapp 2-1 vinst. Varbergs BoIS FC har vunnit 0%, medan AIK har vunnit 67% av deras senaste möten i Allsvenskan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 0-1-2.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 16 poäng. Även om Varbergs BoIS FC inte kommer att ha en möjlighet att komma över AIK i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. AIK, som nu ligger på 3 med 50 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Ryan Moon. Han är toppskytt för Varbergs BoIS FC, för närvarande på 6 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 2 av deras 6 senaste matcher. 

AIK kommer att hoppas att Nicolas Stefanelli hittar nätet igen. Han står på 8 mål den här säsongen och gjorde mål i 3 av deras 6 senaste matcher.