Halmstads BK vs Östersund bästa odds och matchtips

Halmstads BK tar emot gästande Östersund på Örjans vall. Båda lagen har ett bedrövligt matchfacit den senaste tiden. Halmstad står helt utan vinst på sina senaste fem matcher men innehar trots det elfteplatsen på 22 poäng. Östersund har bara vunnit en av sina senaste fem och ligger på jumboplatsen med tolv ynka poäng. Båda lagen behöver en vinst här för att stärka moralen.

Våra tips

Statistik och fakta för Halmstads BK vs Östersund

  • Halmstads BK står utan seger de senaste fem matcherna i rad;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i 16 av Halmstads senaste 18 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Halmstads senaste fem matcher i rad;
  • Halmstads BK släppte in mål bakåt i sju av de senaste nio matcher.
  • Östersund har förlorat de senaste åtta matcherna i rad på bortaplan;
  • Östersund har inte vunnit på de senaste 13 matcherna i rad på bortaplan;
  • Östersund har förlorat i sju av de senaste åtta matcherna;
  • Östersund har förlorat i åtta av de senaste nio matcherna på bortaplan.

Form: Halmstads BK mot Östersund

Halmstads BK har problem att hitta bra resultat

Halmstads BK hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. I de tre senaste matcherna för Halmstads BK förlorat med 1-0 mot Kalmar FF, 0-0 mot Mjällby och senast blev det 1-1 mot Sirius.

Även Östersund har bedrövliga resultat

Östersund hoppas kunna byta sin katastrofala trend i denna matchen. I de tre senaste matcherna för Östersund tog de en 3-1 vinst mot Elfsborg och sen blev det 2-0 förlust mot Örebro. Den senaste matchen var 3-0 förlust mot Djurgården.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda är i riktigt dålig form. Halmstads BK är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med ett  odds på 1.62.

Halmstads BK vs Östersund Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Halmstads BK och Östersund var en jämn tillställning Östersund lyckades hitta en liten 1-0 seger. Historiskt har Halmstad vunnit två gånger och en oavgjord. Östersund har alltså aldrig lyckats besegra Halmstad BK i Allsvenskan.

Tabellställningar i Allsvenskan

Det skiljer tio poäng mellan de två lagen. Östersund har hela fyra poäng upp till näst sista plats och är i desperat behov av en seger. Halmstad i sin tur skulle även de må bra av att plocka hem tre poäng inför hemmapubliken. Hur matchen än går så kommer lördagens möte vara ett ypperligt tillfälle att lägga några spel.

Skytteligan

Den främste målgöraren i Östersund heter Blair Turgott. Med tre mål på de senaste tre matcherna, där alla kom i samma match, har han ett säsongssaldo på åtta mål.

För Halmstad är det Sadat Karim som nätat den senaste tiden. Han har gjort två mål på de senaste sex matcherna, men hade dock fyra matchers måltorka däremellan.