Hammarby vs Kalmar FF bästa odds och matchtips

Både Hammarby och Kalmar FF satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match kommande lördag. På plats 5 i Allsvenskan ligger just nu Hammarby som samlat ihop 50 poäng efter deras 29 spelade matcher. Med 47 poäng befinner sig Kalmar FF på plats 6 efter 29 spelade matcher. Hammarby går in i matchen som favoriter och siktar självklart mot att förlänga sin obesegrade svit i Allsvenskan.

Våra tips

Statistik och fakta för Hammarby vs Kalmar FF i Allsvenskan

  • Hammarby är obesegrade de senaste 3 matcherna i rad;
  • Hammarby har vunnit de senaste 6 matcherna i rad hemma;
  • Hammarby har vunnit i 8 av de senaste 9 matcher hemma;
  • Hammarby nätade i 12 av de senaste 14 matcher.
  • Kalmar FF nätade i 10 av de senaste 12 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Kalmar FFs senaste 6 av 8 matcher;
  • Kalmar FF släppte in i 8 av de senaste 10 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Kalmar FFs senaste 2 av 4 matcher.

Form: Hammarby mot Kalmar FF

Svårslagna Hammarby

Hammarby hoppas att den goda formen håller i sig. Hammarby ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter några riktigt bra resultat i de senaste tre matcherna då man också lyckades samlade på sig sju poäng. Segertåget började med vinster med 3-2 och 4-1 mot Örebro respektive Degerfors. Vinstsviten stoppades dock sedan av Halmstads BK, som fick med sig ett 0-0 resultat och lagen fick därmed en poäng vardera den gången.
 

Kalmar FF fortsätter trumma på.

Kalmar FF hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Kalmar FF har vunnit två av sina senaste tre mot IFK Norrköping och Örebro. Senast åkte man dock på en förlust i en jämn match mot serieledarna Malmö FF.
 

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Hammarby är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.75.

Hammarby vs Kalmar FF Matchhistorik

I senaste mötet mellan Hammarby och Kalmar FF lyckades Kalmar ta en knapp 2-1-vinst. Hammarby går in i matchen mot Kalmar FF med 2-6-2 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Allsvenskan. De senaste matcherna mellan Hammarby och Kalmar FF har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Allsvenskan

Enligt Allsvenskan tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 3 poäng. Detta innebär att denna omgångs 30 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Kalmar FF kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Hammarby som för närvarande ligger på plats nummer 5 med 50 poäng i den kommande matchen på lördag. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Gustav Ludwigson. Han är toppskytt för Hammarby, för närvarande på 11 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 3 av deras 6 senaste matcher. 

Kalmar FF kommer att hoppas att Oliver Berg hittar nätet igen. Han står på 12 mål den här säsongen och gjorde mål i 3 av deras 6 senaste matcher.