Hammarby vs Malmö FF bästa odds och match tips

Båda lagen jagar en plats i topp 4 och viktiga poäng står på spel när Hammarby möter Malmö FF på söndag. Efter 16 matcher är Hammarby rankad som nummer 5 i Allsvenskan med 24 poäng. Det gör ett gap av 9 poäng till Malmö FF, som sitter på plats nummer 2 efter de har samlat 33 poäng.

Våra tips

Statistik och fakta för Hammarby VS. Malmö FF.

  • Hammarby vann inte de senaste 4 matcherna i rad;
  • Hammarby släppte in i de senaste 12 av 14 matcher;
  • Hammarby nätade i de senaste 11 av 13 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Hammarbys senaste 4 av 6 matcher.
  • Malmö FF är obesegrade de senaste 3 matcherna i rad på bortaplan;
  • Malmö FF nätade i de senaste 38 av 40 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Malmö FFs senaste 8 av 10 matcher;
  • Malmö FF har inte släppt in i de senaste 5 av 7 matcher.

Form: Hammarby mot Malmö FF

Hammarby är inne i ett bra flow.

Stämningen i Hammarby är inte så bra eftersom de inte lyckats få en vinst på senare tid. I de tre senaste landskamperna för Hammarby gick det så här: den första slutade 0-0 mot IFK Göteborg och sen blev det 2-0 förlust mot Elfsborg. Den senaste matchen blev 2-2 mot Elfsborg.

Malmö FF fortsätter trumma på.

Malmö FF hoppas fortsätta deras starka form med ytterligare ett bra resultat. I de tre senaste landskamperna för Malmö FF gick det så här: den första förlorade de 3-2 till IFK Göteborg och sen blev det 2-0 vinst mot Ludogorets i the Champions League. Den senaste matchen blev 3-0 vinst mot Degerfors.

Eftersom Malmö FF både är bookmakarnas favorit till odds 2.25 och har starkare prestationer på sistone än vad Hammarby har visat upp, verkar Malmö FF kanske också vara det naturliga valet.

Hammarby VS. Malmö FF Matchhistorik

Senast dessa landslag ställde upp mot varandra var 10 April 2021, och Hammarby kom därifrån med en 3-2 seger. Hammarby tar sig an Malmö FF med 2-2-6 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Allsvenskan. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 8 gånger i de senaste 10 matcher mellan Hammarby och Malmö FF. Båda lagen gör mål var ut 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer Hammarby och Malmö FF för närvarande i 9 poäng och 3 platser. Malmö FF kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Hammarby kommande söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Hammarby är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Hammarby och Malmö FF kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Gustav Ludwigson. Han är toppskytt för Hammarby, för närvarande på 6 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher.

Malmö FF kommer att hoppas att Antonio-Mirko Colak hittar nätet igen. Han står på 8 mål i alla tävlingar den här säsongen och gjorde mål i 3 av deras 6 senaste matcher.