Helgens bästa tips: Backa Liverpool och Wolves

Liverpool kan förlänga Uniteds lidande

Cristiano Ronaldo gav Ole Gunnar Solskjaer och Manchester United en livlina när han i onsdags avgjorde i den 80:e minuten mot Atalanta i Champions League. Men när Liverpool kommer på besök till Old Trafford på söndag kommer den norske coachen finna sig i en fortsatt pressad situation.

Kontrasten kunde inte vara större i hur de senaste veckorna utspelat sig för respektive klubb. Medan Liverpool fortsätter rasa fram kan United inte sluta blöda – efter en stark inledning på säsongen har man nu förlorat sina tre senaste matcher. Solskjaer har tidigare kunnat förlita sig på stjärnor som Ronaldo och Rashford att komma till räddningen, men mot ett formstarkt Liverpool kan det bli en lång kväll för United-coachen.

Klopps mannar har varit extremt effektiva i att konvertera sina offensiva chanser och har producerat 22 mål i Premier League så här långt, den högsta siffran för något lag.

Manchester United släppte in fyra mål mot Leicester och två mål i första halvleken mot Atalanta. På söndag kommer ett läckande försvar ha händerna fulla med en giftig trio i form av Salah, Sané och Roberto Firmino, och det är därför svårt att inte backa en Liverpool-seger för mer än två gånger pengarna.

Tips: Liverpool @ 2.33

Salah fortsätter ösa in mål

Mohamed Salah kan mycket väl vara den bästa fotbollsspelaren i världen just nu. På elva matcher så här långt har egyptiern nätat tolv gånger, vilket inkluderar fantastiska soloinsatser mot Watford och Manchester City.

Liverpool-anfallaren är i sitt livs form och stod för två mål i 3-2 segern mot Atlético Madrid tidigare i veckan. Oddsen för att han nu hamnar i målprotokollet mot United på söndag ligger på 2.17, ett väldigt generöst pris med tanke på hur het han varit det senaste.

Uniteds försvar har stora problem med att hålla tätt, vilket kommer innebära flera chanser för “Mo” att öka avståndet mellan sig själv och de andra utmanarna i skytteligan ytterligare. Vi räknar med att egyptiern hittar rätt vid minst ett av dessa tillfällen på Old Trafford i helgen.

Tips: Salah målskytt @ 2.17

Wolves i comeback-läge

Wolverhampton stod förra helgen för en mirakulös comeback när de lyckades vända ett 2-0 underläge mot Aston Villa genom att göra tre mål i matchens sista femton minuter. Efter triumfen på Villa Park kommer Bruno Lages mannar nu vara fulla av självförtroende när de besöker Leeds på lördag.

Det kanske låter som en väldig förenkling att tala om “andrasäsongssyndrom”, men denna benämning är passande för att beskriva hur Leeds kampanj utspelat sig så här långt. Klubben befinner sig i ett fritt fall ner mot relegeringszonen och det är till en stor del på grund av hur ineffektiva man varit framför mål. Endast Norwich, Burnley och Southampton har varit sämre på att förvalta sina offensiva chanser denna säsong – de sistnämnda vilket Leeds förlorade mot med 1-0 i förra veckans omgång.

Marcelo Bielsas trupp får välbehövd förstärkning i form av Raphinha inför mötet på Elland Road, men Leeds kommer fortfarande sakna spets utan skadedrabbade Patrick Bamford och Kalvin Phillips. Wolverhampton har nu tre raka segrar, och vi tror att de förlänger sviten ytterligare med tre pinnar mot en tandlös motståndare på lördag.

Tips: Wolverhampton @ 2.75