Östersund vs Häcken bästa odds och matchtips

Häcken ser ut att vinna den kommande matchen på på onsdag mot Östersund. Formen ser bra ut , men hemmalaget verkar dock ha hamnat i en svacka på senare tid i Allsvenskan. På plats 16 i Allsvenskan ligger just nu Östersund som samlat ihop 13 poäng efter deras 24 spelade matcher. Med 31 poäng befinner sig Häcken på plats 8 efter 24 spelade matcher. 

Våra tips

Statistik och fakta för Östersund vs Häcken

  • Östersund vann inte de senaste fem matcherna i rad;
  • Östersund har förlorat i fyra av de senaste fem matcherna;
  • Östersund har förlorat i fyra av de senaste fem matcherna hemma;
  • Östersund släppte in i 21 av de senaste 23 matcher.
  • Häcken nätade i 21 av de senaste 23 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Häckens senaste två av fyra matcher;
  • Häcken släppte in de senaste sex matcherna i rad på bortaplan;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Häckens senaste tre matcher i rad.

Form: Östersund mot Häcken

Östersund hoppas på en nystart

Östersund hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Bara ett enda poäng har Östersund lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 1-1 mot Halmstads BK, innan de blev besegrade av Malmö FF med 3-0. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Hammarby vann med 4-3.

Häcken njuter av en stabil insats.

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Häcken eftersom de håller sin nivå. Det började bra för häcken som besegrade Örebro med 2-1 följt av hela 5-0 mot IFK Norrköping. Trenden höll dock inte i sig då de förlorade med 3-2 mot Halmstad senast.

Eftersom Häcken både är oddsmakarnas favorit till odds 1.65 och har starkare prestationer på sistone än vad Östersund har visat upp, verkar Häcken vara det naturliga valet.

Östersund vs Häcken Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 8 augusti 2021, och Häcken gick därifrån med en 5-0 seger. Östersund går in i matchen mot Häcken med 2-4-4 i bagaget från deras senaste tio matcher i Allsvenskan. De senaste matcherna mellan Östersund och Häcken har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 18 poäng. Även om Östersund inte kommer att ha en möjlighet att komma över Häcken i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Häcken, som nu ligger på 8 med 31 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på onsdag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Blair Turgott. Han är toppskytt för Östersund, för närvarande på 10 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i fem gånger i deras sex senaste matcher. 

Häcken kommer att hoppas att Alexander Jeremejeff hittar nätet igen. Han står på tio mål denna säsong men har haft måltorka på senaste. Då har bland andra Leo Bengtsson (tre mål) och Patrik Waalemark (tre mål) klivit fram.