Helsingborg vs GAIS bästa odds och matchtips

Helsingborg verkar vara i god form när de tar emot GAIS i omgång 26 av Superettan. Allt annat än vinst kommer vara en besvikelse. På plats tre i Superettan ligger just nu Helsingborg som samlat ihop 43 poäng efter deras 25 spelade matcher. Med 27 poäng befinner sig GAIS på plats 14 efter 25 spelade matcher. 

Våra tips

Statistik och fakta för Helsingborg vs GAIS

  • Helsingborg nätade i 16 av de senaste 18 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Helsingborgs senaste sex av åtta matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Helsingborgs senaste fem matcher i rad;
  • Helsingborg släppte in i sex av de senaste åtta matcher.
  • GAIS har förlorat de senaste tre matcherna i rad;
  • GAIS släppte in i 15 av de senaste 17 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i GAIS senaste sju av nio matcher;
  • GAIS släppte in de senaste åtta matcherna i rad på bortaplan.

Form: Helsingborg mot GAIS

Helsingborg flyter med

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Helsingborg de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Helsingborg har varit med om det mesta i sina tre senaste matcher där man också lyckats plocka fyra poäng. Ett möte med Norrby slutade oavgjort (2-2) vilket följdes upp med en 2-1-förlust mot GIF Sundsvall. I sin senaste match lyckades man dock ta sig tillbaka till det vinnande konceptet när Falkenbergs FF besegrades med 4-1.
 

GAIS kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten

GAIS tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig med tre förluster i rad. Det började med en 3-0 förlust mot Västerås följt av 2-1 mot Värnamo. Senast blev det en tuff 3-2 förlust mot Eskilstuna.
 

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Helsingborg det bästa valet här till odds 1.76.

Helsingborg vs GAIS Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Helsingborg och GAIS var en jämn tillställning där GAIS lyckades hitta en liten 1-0 seger. Helsingborg har vunnit 60%, medan GAIS aldrig har vunnit i Superettan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 3-2-0. Den senaste fem matcher mellan Helsingborg och GAIS var över 2,5 mål ett vinnande spel en gång. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna två gånger i dessa fem matcher.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 16 poäng. Även om GAIS inte kommer att ha någon att ta sig förbi Helsingborg i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Helsingborg, som nu är nummer tre med 43 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på tisdag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Anthony van den Hurk. Han är toppskytt för Helsingborg, för närvarande på 14 mål under hela säsongen. I de senaste sex matcherna har han gjort fem mål.

GAIS kommer att hoppas att Adam Egnell hittar nätet igen. Han står på sex mål den här säsongen och gjorde fyra mål på de senaste fem matcherna.