Helgens bästa tips: Spurs kan inte komma lägligare för Solskjaer

Tottenham – Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer är en man med nio liv. Den norske coachens huvud har hängt löst hela hösten efter en serie usla resultat. Det senaste – en förnedrande 5-0 förlust mot Liverpool inför hemmafansen på Old Trafford i en match där båda våra tips gick in.

Lördagens motståndare Tottenham kan därför inte komma vid ett lägligare tillfälle. Nuno Espirito Santos är näste coach att finna sig vid avgrundens brand efter förluster mot både Vitesse och West Ham. Spurs tillhör även ligans bottenskikt när det kommer till att göra mål (bara Norwich, Southampton, Burnley och Leeds har varit sämre).

Solskjaer kanske inte kan mäta sig med ligans stora managers på det taktiska slagfältet, men vad spelar det för roll när man har Cristiano Ronaldo?

Det finns helt enkelt ingen bättre spelare att förlita sig på i en pressad situation. Portugisen kom till undsättning mot Villareal och Atalanta i Champions League, och mot ett Tottenham som inte varit bergsäkra bakåt kan han få flera tillfällen att kliva fram.

Tips: Cristiano Ronaldo gör mål @2.3

Norwich City – Leeds

Det har varit uppförsbacke för Leeds denna säsong, till stor del på grund av hur skadedrabbade man varit. Utan målkvarnen Patrick Bamford i spetsen har Marcelo Bielsas mannar helt enkelt inte haft tänderna för att mäta sig med ligans bättre.

Ändå så fanns det en hel del ljusglimtar senast mot Wolverhampton, en match där man kunde ta med sig 1 poäng efter en inspirerad insats av 19-årige Joe Gelhardt. Leeds har fortfarande en bit kvar att gå, men borde kliva in i matchen mot Norwich på söndag med betydligt större självförtroende än sina motståndare.

Säsongen 21/22 har varit katastrofal för Norwich. Efter 9 spelade matcher utan en enda vinst ligger man sist i tabellen och har dessutom bara lyckats göra 2 mål.

Jag lutar mot Leeds i denna match och förväntar mig ingen målrik tillställning på Carrow Road med tanke på vilka svårigheter de här lagen haft med att få det att rassla i nätmaskorna.

Tips: Leeds och under 3.5 mål @2.9

Wolverhampton – Everton

Måndagens möte mellan Wolves och Everton är ett utmärkt exempel på hur två lags kontrasterande form kan leda till stora skillnader i prissättningen.

Efter en tuff inledning på säsongen är Wolverhampton nu obesegrade på fyra raka, vilket även lett till att deras pris blivit kortare och kortare. Faktum är att bara fyra andra lag (Liverpool, Chelsea, Man City och Leeds) är större favoriter att vinna sina respektive matcher denna omgång, vilket är ganska uppseendeväckande.

Everton åkte på ännu ett bakslag förra helgen då man förlorade med 5-2 mot Watford hemma på Goodison Park i en match där den norske landslagsmannen Joshua King stod för ett hattrick mot sin förra klubb.

Rafa Benitez mannar är inne i en formsvacka, men det här är en jämnare match än oddsen föreslår och Everton är fortfarande snäppet vassare på pappret. Helgens största kap – även om vi för säkerhetsskull slänger in en pengarna-tillbaka-garanti ifall matchen slutar oavgjort.

Tips: Everton (insatsen tillbaka vid oavgjort) @2.36