Liverpool vs Brighton bästa odds och matchtips

Både Liverpool och Brighton satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på kommande lördag. Liverpool är placerade på plats två i Premier League med 21 poäng efter nio spelade omgångar. The Seagulls ligger på plats fem i tabellen med 15 poäng efter nio spelade matcher. Även om det fortfarande är tidigt i Premier League har Liverpool hittills överträffat förväntningarna, men frågan är om de kan fortsätta rida på vågen mot Brighton.

Våra tips

Statistik och fakta för Liverpool vs Brighton

  • Liverpool är obesegrade de senaste 19 matcherna i rad;
  • Liverpool är obesegrade de senaste åtta matcherna i rad hemma;
  • Liverpool nätade i 20 av de senaste 22 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Liverpools senaste sju av nio matcher.
  • Brighton vann inte de senaste fyra matcherna i rad;
  • Brighton är obesegrade de senaste fyra matcherna i rad på bortaplan;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Brightons senaste sex av åtta matcher;
  • Brighton nätade i fyra av de senaste sex matcher.

Form: Liverpool mot Brighton

The Reds är i mycket bra form

Liverpool fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Liverpool har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 2-3-vinst mot Atletico Madrid. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Manchester United med 0-5 innan de i förra matchen besegrade Preston med 0-2.

Brighton njuter av en stabil insats

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Brighton eftersom de håller sin nivå. I de senaste tre matcherna har man spelat oavgjort mot Norwich, förlorat mot Manchester City och senast blev det 2-2 mot Leicester.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Brighton här. Att välja Liverpool till odds 1.25 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Liverpool vs Brighton Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Liverpool och Brighton var en jämn tillställning där Brighton lyckades hitta en liten 1-0 seger. Liverpool går in i matchen mot Brighton med 6-1-1 i bagaget från deras senaste åtta matcher i Premier League. I den föregående åtta matcher mellan Liverpool och Brighton kom över 2,5 mål upp fyra gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val fyra gånger i dessa åtta matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen sex poäng. Även om Brighton inte kommer att ha någon att ta sig förbi Liverpool i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Liverpool, som nu är nummer två med 21 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Mohamed Salah. Han är toppskytt för Liverpool, för närvarande på tio mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet åtta gånger på de senaste åtta matcherna. 

The Seagulls kommer att hoppas att Neal Maupay hittar nätet igen. Han står på fyra mål den här säsongen och gjorde mål i två av deras sex senaste matcher.