Helsingborg vs IK Brage bästa odds och matchtips

Helsingborg verkar vara i god form när de tar emot IK Brage i omgång 27 av Superettan. Allt annat än vinst kommer vara en besvikelse. Helsingborg har för närvarande plats tre i tabellen med 43 poäng efter 26 spelade matcher. Med 26 omgångar bakom sig har IK Brage lyckats samla ihop 30 poäng och ligger på plats 13 i Superettan. Tre förluster i de senaste sex matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Helsingborg. De skulle dock kunna skrälla mot IK Brage.

Våra tips

Statistik och fakta för Helsingborg vs IK Brage

  • Helsingborg nätade i elva av de senaste 13 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Helsingborgs senaste sex av åtta matcher;
  • Helsingborg släppte in i sju av de senaste nio matcher;
  • Båda lagen gjorde mål i Helsingborgs senaste sex av åtta matcher.
  • IK Brage är obesegrade de senaste fem matcherna i rad;
  • IK Brage nätade i elva av de senaste 13 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i IK Brages senaste fem av sju matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i IK Brages senaste två av fyra matcher.

Form: Helsingborg mot IK Brage

Helsingborg fortsätter att se bleka ut

Helsingborg tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Helsingborg har varit lite ojämna den senaste tiden. De förlorade först mot GIF Sundsvall med 2-1 innan de vann med 4-1 mot Falkenbergs FF. Tyvärr hamnade de åter i blåsväder när de förlorade med 1-0 mot GAIS.

IK Brage letar efter mer

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller IK Brage eftersom de håller sin nivå. Man är obesegrad den senaste tiden och har spelat lika mot Öster, besegrat Norrby och senast blev det 0-0 mot Sundsvall.

Det ser ut som en jämn match, men IK Brage verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Helsingborgs.

Helsingborg vs IK Brage Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0 match som spelades 9 maj 2021. Helsingborg har vunnit 33%, medan IK Brage har vunnit 0% av deras senaste möten i Superettan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 1-2-0.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 13 poäng. Även om IK Brage inte kommer att ha någon att ta sig förbi Helsingborg i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Helsingborg, som nu är nummer tre med 43 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Anthony van den Hurk. Han är toppskytt för Helsingborg, för närvarande på 14 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i fyra av deras sex senaste matcher. 

IK Brage kommer att hoppas att Leonard Pllana hittar nätet igen. Han står på told mål den här säsongen och gjorde mål i tre av deras sex senaste matcher.