Örebro vs Djurgården bästa odds och matchtips

Toppen mot botten när Djurgården möter Örebro för en match i Allsvenskan på söndag. Örebro har för närvarande plats 15 i tabellen med 16 poäng efter 24 spelade matcher. Med 24 omgångar bakom sig har Djurgården lyckats samla ihop 47 poäng och ligger först i Allsvenskan. Örebro är omskakade efter flera raka förluster i Allsvenskan. Deras kommande möte mot Djurgården ger dem dock en möjlighet att återvända till vinnarspåret.

Våra tips

Statistik och fakta för Örebro vs Djurgården

  • Örebro har förlorat de senaste fyra matcherna i rad;
  • Örebro har förlorat i sju av de senaste åtta matcher;
  • Örebro släppte in i 21 av de senaste 23 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Örebros senaste fem av sju matcher.
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Djurgårdens senaste fem av sju matcher;
  • Djurgården släppte in i sju av de senaste nio matcher;
  • Djurgården nätade i fem av de senaste sju matcher.

Form: Örebro mot Djurgården

Örebro har stora problem

Örebro tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Örebro har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 2-1 mot Häcken, innan IFK Göteborg besegrade dem med 2-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Degerfors tog hem en seger med 2-1.

Djurgården leder men har det tufft

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Djurgården som hållit sin nivå. Ligaledarna har bara lyckats plocka en vinst på senaste tiden. Det började med en kalldusch mot Elfsborg där man förlorade med 3-0. Sedan tog man en vinst mot Kalmar men blev sedan överkörda av Göteborg som vann med 3-0 hemma.

Eftersom Djurgården både är bookmakarnas favorit till odds 1.42 och har starkare prestationer på sistone än vad Örebro har visat upp, verkar Djurgården vara det naturliga valet.

Örebro vs Djurgården Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 5 juli 2021, och Djurgården gick därifrån med en 3-0 seger. Örebro går in i matchen mot Djurgården med 1-1-8 i bagaget från deras senaste tio matcher i Allsvenskan. Åtta gånger i den senaste tio matcher mellan Örebro och Djurgården blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 31 poäng. Även om Örebro inte kommer att ha en möjlighet att komma över Djurgården i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Djurgården, som nu ligger först med 47 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Edward Chilufya när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet två gånger i de senaste sex matcherna för sitt lag Djurgården. Hans säsongssaldo är sex mål just nu. 

Agon Mehmeti har gjort tre mål på de senaste fem matcherna och siktar säkerligen på fler i denna match.