Helsingborg vs Vasalunds IF bästa odds och match tips

Helsingborg verkar vara på en riktigt bra plats innan de tar emot Vasalunds IF i omgång 17 av Superettan. De kommer att bli besvikna över att inte ta alla tre poängen i denna nuvarande form. Helsingborg är placerad på plats nummer 2 i Superettan med 30 poäng efter 16 omgångar. Vasalunds IF ligger på plats nummer 15 i tabellen med 16 poäng efter 16 matcher. Topplaget Helsingborg hoppas kunna orsaka mer elände mot det lågt placerade Vasalunds IF på måndag.

Våra tips

Statistik och fakta för Helsingborg VS. Vasalunds IF.

  • Helsingborg har vunnit de senaste 3 matcherna i rad;
  • Helsingborg har vunnit i de senaste 4 av 5 matcher;
  • Helsingborg nätade i de senaste 8 av 10 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Helsingborgs senaste 5 av 7 matcher.
  • Vasalunds IF har förlorat de senaste 4 matcherna i rad på bortaplan;
  • Vasalunds IF har förlorat i de senaste 14 av 15 matcher på bortaplan;
  • Vasalunds IF släppte in i de senaste 10 av 12 matcher;
  • Vasalunds IF släppte in de senaste 8 matcherna i rad.

Form: Helsingborg mot Vasalunds IF

Helsingborgs huvudfokus

Helsingborg hoppas fortsätta deras starka form med ytterligare ett bra resultat. I de tre senaste matcherna för Helsingborg tog en 1-0 vinst mot Vasalunds IF och följt med 2-1 vinst mot Landskrona BoIS och slutligen, i den senaste matchen blev det 3-0 vinst mot Akropolis IF.

Vasalunds IF hoppas kunna utöka poängen.

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan vänta sig av Vasalunds IF som gjort vad som förväntas av dem. I de tre senaste matcherna för Vasalunds IF förlorade 1-0 till Helsingborg och sen blev det 2-0 förlust mot GAIS. Den senaste matchen var 3-1 vinst mot Falkenbergs FF.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Helsingborg det bästa valet här till odds 1.50.

Helsingborg VS. Vasalunds IF Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra, kom Vasalunds IF därifrån med 3 poäng och resultatet var 1-0. Helsingborg går in i matchen mot Vasalunds IF med 1-0-0 i bagaget.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 14 poäng. Även om Vasalunds IF inte kommer att ha någon möjlighet att komma över Helsingborg i närtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Helsingborg, som nu är nummer 2 med 30 poäng, kommer att göra sitt bästa för att studsa längre bort från sina motståndare. I alla fall kommer matchen på måndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Anthony Wambani när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Vasalunds IF. Hans säsongssaldo är 3 mål just nu.

Med 4 mål på de 6 senaste matcherna för Helsingborg är Anthony van den Hurk spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.