Vasalunds IF vs Örgryte bästa odds och matchtips

Vasalunds IF drar fördel av hemmaplan när Örgryte gästar i Superettan på lördag. Vasalunds IF ligger på plats 15 i Superettan med 26 poäng efter att ha spelat 29 matcher. Avståndet till Örgryte är 12 poäng vilket gör att de ligger på plats 8 i tabellen efter 29 omgångar. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Vasalunds IF. De skulle dock kunna skrälla mot Örgryte.

Våra tips

Statistik och fakta för Vasalunds IF vs Örgryte i Superettan

  • Vasalunds IF vann inte de senaste 6 matcherna i rad hemma;
  • Vasalunds IF släppte in i 19 av de senaste 21 matcher;
  • Vasalunds IF släppte in de senaste 10 matcherna i rad;
  • Vasalunds IF släppte in de senaste 10 matcherna i rad hemma.
  • Örgryte är obesegrade de senaste 6 matcherna i rad;
  • Örgryte nätade i 17 av de senaste 19 matcher;
  • Örgryte släppte in i 10 av de senaste 12 matcher;
  • Båda lagen gjorde mål i Örgrytes senaste 10 av 12 matcher.

Form: Vasalunds IF mot Örgryte

Vasalunds IF fortsätter att se bleka ut

Vasalunds IF hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Vasalunds IF har stött på blandade resultat i sina senaste tre matcher där man skrapat ihop fyra poäng. Det hela började med ett oavgjort resultat efter en 1-1-match mot Jönköping S., sen plockades tre viktiga poäng i en 2-1 vinst mot Trelleborgs FF. Tyvärr kunde de inte följa upp den vinsten utan åkte på en 3-1förlust mot Landskrona BoIS i den senaste matchen.

Svårslagna Örgryte

Örgryte hoppas att den goda formen håller i sig. Man har inte förlorat en match på länge och den senaste tiden har man spelat lika mot Västerås, följt av en vinst mot Landskrona. Senast blev det 1-1 mot Helsingborg.

De två lagen matchas jämnt av oddsmakarna, men den nuvarande formen gör att Örgryte är vårt val för en seger.

Vasalunds IF vs Örgryte Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog Örgryte med sig 3 poäng därifrån i en 3-1-seger. Vasalunds IF har vunnit 0%, medan Örgryte har vunnit 100% procents av deras senaste möten i Superettan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 0-0-1.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 12 poäng. Även om Vasalunds IF inte kommer att ha en möjlighet att komma över Örgryte i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Örgryte, som nu ligger på 8 med 38 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Nikola Vasic är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Vasalunds IF kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. 

Samtidigt kommer Örgryte ställa hoppet till Ajdin Zeljkovic att han ska lägga till fler mål till de 6 han gjort de senaste sex matcherna.