IFK Göteborg vs Djurgården bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Djurgården förbereder sig för att möta IFK Göteborg i Allsvenskan. På plats elva i Allsvenskan ligger just nu IFK Göteborg som samlat ihop 28 poäng efter deras 24 spelade matcher. Med 47 poäng befinner sig Djurgården på förstaplats efter 24 spelade matcher. Eftersom IFK Göteborg går in i matchen som underdogs kommer de att vara väldigt sugna att skrälla och ta poäng mot Djurgården.

Våra tips

Statistik och fakta för IFK Göteborg vs Djurgården

  • IFK Göteborg släppte in i åtta av de senaste tio matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i IFK Göteborgs senaste tre av fem matcher.
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Djurgårdens senaste fem av sju matcher;
  • Djurgården släppte in i sju av de senaste nio matcherna;
  • Djurgården nätade i fem av de senaste sju matcherna.

Form: IFK Göteborg mot Djurgården

IFK Göteborg kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av IFK Göteborg som hållit sin nivå. IFK Göteborg kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Elfsborg fick de lämna matchen tomhänta efter en 1-0 förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Örebro med 2-0. De byggde på den positiva trenden genom en 3-1 seger mot Mjällby i sin senaste match.

Djurgården letar efter mer

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Djurgården eftersom de håller sin nivå. Två förluster i rad mot AIK och Elfsborg har varit tuffa för DIF. Senast tog de dock en skön hemmaseger mot Kalmar med 3-2.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Djurgården är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 2.22.

IFK Göteborg vs Djurgården Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0 match som spelades 23 maj 2021. IFK Göteborg går in i matchen mot Djurgården med 0-2-8 i bagaget från deras senaste tio matcher i Allsvenskan. I den föregående tio matcher mellan IFK Göteborg och Djurgården kom över 2,5 mål upp sex gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val sex gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 19 poäng. Även om IFK Göteborg inte kommer att ha en möjlighet att komma över Djurgården i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Djurgården, som nu ligger först med 47 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande torsdag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Tobias Sana. Han är toppskytt för IFK Göteborg, för närvarande på fem mål under hela säsongen. Han har dock haft måltorka på senaste och då fått hjälp av Oscar Wendt, Carl Johansson och Marcus Berg med målskyttet.

Djurgården kommer att hoppas att Edward Chilufya hittar nätet igen. Han står på sex mål den här säsongen och gjorde mål i två av deras sex senaste matcher. Även Hjalmar Ekdal har gjort mål på senaste tiden.