IFK Norrköping vs Mjällby bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när IFK Norrköping förbereder sig för att möta Mjällby i Allsvenskan. IFK Norrköping ligger på plats sex i Allsvenskan med 39 poäng efter att ha spelat 24 matcher. Avståndet till Mjällby är tolv poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats tolv i tabellen efter 24 omgångar. Två raka förluster har satt spår i självförtroendet hos Norrköping.

Våra tips

Statistik och fakta för IFK Norrköping vs Mjällby

  • IFK Norrköping har vunnit de senaste fyra matcherna i rad hemma;
  • IFK Norrköping har vunnit i fyra av de senaste fem matcher hemma;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i IFK Norrköpings senaste elva av 13 matcher;
  • IFK Norrköping släppte in i tolv av de senaste 14 matcher.
  • Mjällby är obesegrade de senaste fem matcherna i rad på bortaplan;
  • Mjällby har inte släppt in i åtta av de senaste tio matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Mjällbys senaste tre av fem matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Mjällbys senaste fyra på bortaplan matcher i rad.

Form: IFK Norrköping mot Mjällby

IFK Norrköping fortsätter att plocka poäng

IFK Norrköping hoppas att den goda formen håller i sig. IFK Norrköping har sett rätt bleka ut på den senaste tiden, även om det började bra med 3-1 mot Hammarby. Tyvärr höll inte de positiva resultaten i sig utan man förlorade istället med 5-0 mot Häcken, och lyckades inte heller plocka poäng i en 1-0-förlust mot AIK.

Mjällby fortsätter trumma på.

Mjällby hoppas att den goda formen håller i sig. Den senaste tiden har man besegrat Malmö med 1-0, följt av en 4-0 kross mot Kalmar. Senast blev det dock förlust mot Göteborg med hela 3-1.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. IFK Norrköping är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.91.

IFK Norrköping vs Mjällby Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Norrköping och tog därmed alla tre poäng efter matchresultatet 1-0. IFK Norrköping tar sig an Mjällby med 5-3-2 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. IFK Norrköping har fått ett litet övertag i sina senaste matcher. Matcher som har haft en tendens att bjuda på ganska många mål förresten.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-tabellen är skillnaden mellan de två lagen tolv poäng. Även om Mjällby inte kommer att ha någon att ta sig förbi IFK Norrköping i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. IFK Norrköping, som nu är nummer sex med 39 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på torsdag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Jacob Bergström när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet två gånger i de senaste sex matcherna för sitt lag Mjällby. Hans säsongssaldo är fem mål just nu. 

Med 4 mål på de 6 senaste matcherna för IFK Norrköping är Samuel Adegbenro spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.