Västerås SK vs Örgryte bästa odds och matchtips

Med båda lagen placerade i mitten av tabellen har både Västerås SK och Örgryte en chans att vinna mark på sin kommande motståndare i Superettan. Västerås SK ligger på plats tio i Superettan med 32 poäng efter att ha spelat 26 matcher. Avståndet till Örgryte är en poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats åtta i tabellen efter 26 omgångar. Västerås kommer till matchen med tre raka vinster i ryggen medan Örgryte kommer från en vinst och två oavgjorda.

Våra tips

Statistik och fakta för Västerås SK vs Örgryte

  • Västerås SK har vunnit de senaste tre matcherna i rad;
  • Västerås nätade i 13 av de senaste 15 matcherna;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Västerås senaste två av fyra matcher;
  • Västerås har inte släppt in i fyra av de senaste sex matcher.
  • Örgryte är obesegrade de senaste tre matcherna i rad;
  • Örgryte nätade i 14 av de senaste 16 matcher;
  • Örgryte släppte in i sju av de senaste nio matcher;
  • Båda lagen gjorde mål i Örgrytes senaste sju av nio matcher.

Form: Västerås SK mot Örgryte

Västerås SK fortsätter att plocka poäng

Västerås SK hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Västerås SK har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 3-0 vinst mot GAIS. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot AFC Eskilstuna med 1-0 innan de i förra matchen besegrade Vasalunds IF med 1-0.

Örgryte letar efter mer

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Örgryte eftersom de håller sin nivå. De tre senaste matcherna har man spelat oavgjort (1-1) mot Falkenberg samt Trelleborg (2-2). Senast blev det dock en skön bortavinst med 2-0 mot Jönköping.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Västerås SK det bästa valet här till odds 1.96.

Västerås SK vs Örgryte Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Västerås SK & Örgryte spelades 1 maj 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Västerås SK har vunnit 40% , medan Örgryte har vunnit 40% av deras senaste möten i Superettan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 2-1-2. I de föregående fem matcherna mellan Västerås SK och Örgryte kom över 2,5 mål upp två gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val två gånger i dessa fem matcher.

Tabellställningar i Superettan

Efter en titt på Superettan-tabellen kan man dra slutsatsen att följande match kommer att bli avgörande för de konkurrerande lagen eftersom det bara skiljer ett poäng mellan dem. Detta innebär att i ligamatch nummer 27 för hemmalaget, kommer Västerås SK att ha en möjlighet att komma ikapp Örgryte eller till och med komma över besökarna i ligan. Örgryte, som nu ligger på åtta med 33 poäng och kommer att göra sitt bästa för att komma längre bort från sina motståndare. Matchen kommande lördag är definitivt något att glädjas åt.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Ajdin Zeljkovic när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet sju gånger i de senaste fem matcherna för sitt lag Örgryte. Hans säsongssaldo är 16 mål just nu. 

Med fyra mål på de sex senaste matcherna för Västerås SK är Simon Johansson spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål. Även Erik Björndahl är en spelare att se upp för.