IFK Göteborg vs Halmstads BK bästa odds och match tips

Med båda lagen placerade i mitten av tabellen så har IFK Göteborg och Halmstads BK en chans att vinna lite mark på sin kommande motståndare i Allsvenskan. IFK Göteborg är placerad på plats nummer 12 i Allsvenskan med 19 poäng efter 17 omgångar. Halmstads BK ligger på plats nummer 10 i tabellen med 20 poäng efter 17 matcher. Både IFK Göteborg och Halmstads BK kommer att vara mycket motiverade för att befästa sin position i toppen av tabellen.

Våra tips

Statistik och fakta för IFK Göteborg VS. Halmstads BK.

  • IFK Göteborg vann inte de senaste 3 matcherna i rad hemma;
  • IFK Göteborg släppte in i de senaste 9 av 11 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i IFK Göteborgs senaste 6 av 8 matcher;
  • IFK Göteborg nätade i de senaste 6 av 8 matcher.
  • Halmstads BK vann inte de senaste 3 matcherna i rad på bortaplan;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Halmstads BKs senaste 12 av 14 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Halmstads BKs senaste 5 på bortaplan matcher i rad;
  • Totalt antal mål var UNDER 2.5 i Halmstads BKs senaste 4 av 6 matcher.

Form: IFK Göteborg mot Halmstads BK

IFK Göteborg fortsätter på en väldigt dålig svit.

Resultaten har varit katastrofala för IFK Göteborg på senare tid. Därför är de desperata att vinna kommande match. I de tre senaste matcherna för IFK Göteborg tog de en 3-2 vinst mot Malmö FF de och följt med 2-1 förlust mot Varbergs BoIS FC och slutligen, i den senaste matchen blev det 3-2 förlust mot Häcken.

Halmstads BK letar efter mer.

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan vänta sig av Halmstads BK. I de tre senaste landskamperna för Halmstads BK gick det så här: den första slutade de 1-1 mot Kalmar FF och sen blev det 2-1 vinst mot IFK Norrköping. Den senaste matchen blev 1-0 förlust mot Varbergs BoIS FC.

IFK Göteborg är bookmakarnas favorit, men i nuvarande form ser det ut att vara ett intressant val att kanske satsa på outsidern Halmstads BK till odds 3.25.

IFK Göteborg VS. Halmstads BK Matchhistorik

Det senaste mötet mellan IFK Göteborg vs Halmstads BK spelades 2 Maj 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. IFK Göteborg har vunnit 60% procent, medan Halmstads BK har vunnit 0% procent av deras senaste möten i Allsvenskan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 6-4-0. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 5 gånger i de senaste 10 matcher mellan IFK Göteborg och Halmstads BK. Båda lagen gör mål var ut 8 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Efter en titt på Allsvenskan-tabellen kan man dra slutsatsen att följande match kommer att bli avgörande för de konkurrerande lagen eftersom det bara skiljer 1 poäng mellan dem. Detta innebär att i ligamatch nummer 18 för hemmalaget, kommer IFK Göteborg att ha en möjlighet att komma ikapp Halmstads BK eller till och med komma över besökarna i ligan. Halmstads BK, som nu ligger på 10 med 20 poäng och kommer att göra sitt bästa för att komma längre bort från sina motståndare. Matchen kommande söndag är definitivt något att glädjas åt.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Marcus Antonsson när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 4 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Halmstads BK. Hans säsongssaldo är 5 mål just nu.

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för IFK Göteborg är Tobias Sana spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.