Östers IF vs IFK Värnamo bästa odds och match tips

Östers IF möter IFK Värnamo kommande söndag i Superettan. Östers IF är placerad på plats nummer 11 med 21 poäng efter 19 omgångar. IFK Värnamo ligger på plats nummer 1 i tabellen med 36 poäng efter 19 matcher. Östers IF ligger tvåsiffrigt efter IFK Värnamo i tabellen, men att slå ligaledarna i Superettan är fortfarande mycket prestigefyllt.

Våra tips

Statistik och fakta för Östers IF VS. IFK Värnamo.

  • Östers IF vann inte de senaste 6 matcherna i rad;
  • Östers IF vann inte de senaste 3 matcherna i rad hemma;
  • Östers IF är obesegrade de senaste 6 matcherna i rad hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Östers IFs senaste 13 av 15 matcher.
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i IFK Värnamos senaste 4 av 6 matcher;
  • IFK Värnamo nätade i de senaste 7 av 9 matcher.

Form: Östers IF mot IFK Värnamo

Östers IF hoppas på en nystart.

Östers IF tar sig an denna match med några dåliga resultat bakom sig. I de tre senaste matcherna för Östers IF slutade de 0-0 mot Örgryte och sen blev det 1-0 förlust mot Trelleborgs FF. Den senaste matchen var 1-1 mot Västerås SK.

IFK Värnamo fortsätter att plocka poäng.

IFK Värnamo hoppas fortsätta deras starka form med ytterligare ett bra resultat. I de tre senaste matcherna för IFK Värnamo förlorade de 2-0 till GIF Sundsvall och sen blev det 2-0 vinst mot Landskrona BoIS. Den senaste matchen var 2-1 vinst mot Akropolis IF.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att IFK Värnamo är vårt val för en seger.

Östers IF VS. IFK Värnamo Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Östers IF mot IFK Värnamo var ett Superettan möte så sent som 17 Juli 2021 och vi såg Östers IF få till en 2-0 seger. Östers IF går in i matchen mot IFK Värnamo med 2-3-5 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Superettan. Den senaste 10 matcher mellan Östers IF och IFK Värnamo var över 2,5 mål ett vinnande spel 5 gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos bookmakerna 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 15 poäng. Även om Östers IF inte kommer att ha en möjlighet att komma över IFK Värnamo i ligatiteln någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. IFK Värnamo, som nu ligger på 1 med 36 poäng, kommer att göra sitt bästa för att studsa längre bort från sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Oscar Johansson när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag IFK Värnamo. Hans säsongssaldo är 4 mål just nu.

Med 1 mål på de 6 senaste matcherna för Östers IF är Nicolas Mortensen spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.