IFK Göteborg vs Kalmar FF bästa odds och match tips

Med båda lagen placerade i mitten av tabellen har IFK Göteborg och Kalmar FF en chans att vinna mark på sin kommande motståndare i Allsvenskan. Rankad som nummer 11 i Allsvenskan har IFK Göteborg samlat 22 poäng från 19 matcher. Med 30 poäng befinner Kalmar FF sig rankad som nummer 7 efter 19 matcher. Även om gästernas form verkar bättre kommer de fortfarande att vara svårt för Kalmar att ta alla 3 poängen.

Våra tips

Statistik och fakta för IFK Göteborg VS. Kalmar FF.

  • IFK Göteborg släppte in i 9 av de senaste 11 matcher;
  • IFK Göteborg nätade i 8 av de senaste 10 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i IFK Göteborgs senaste 5 av 7 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i IFK Göteborgs senaste 3 av 5 matcher.
  • Kalmar FF har vunnit de senaste 3 matcherna i rad på bortaplan;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Kalmar FFs senaste 3 av 5 matcher;
  • Kalmar FF nätade i 6 av de senaste 8 matcher;
  • Kalmar FF släppte in i 4 av de senaste 6 matcher.

Form: IFK Göteborg mot Kalmar FF

IFK Göteborg kan visa mycket mer.

IFK Göteborg går in i matchen med några dåliga resultat bakom sig. Det är allt eller inget för IFK Göteborg just nu och tyvärr har det varit mer “inget” än “allt” för dem. De förlorade 3-2 i ett möte med Häcken, sedan besvarade de med att besegra Halmstads BK med 2-0. I det senaste mötet förlorade de med 3-1 mot AIK.

Kalmar FF fortsätter plocka poäng.

Kalmar FF hoppas fortsätta deras starka form med ytterligare ett bra resultat. I de tre senaste matcherna för Kalmar FF förlorade de 3-0 till Elfsborg och följt med 4-1 vinst mot Degerfors och slutligen, i den senaste matchen blev det 1-0 vinst mot Halmstads BK.

IFK Göteborg är bookmakarnas favorit, men i nuvarande form verkar ett bra val att satsa på “outsidern” Kalmar FF till odds 3.20.

IFK Göteborg VS. Kalmar FF Matchhistorik

Senast lagen möttes, gick det inte att hitta någon vinnare. De delade poängen i en 0-0 match som spelades 12 Maj 2021. IFK Göteborg går in i matchen mot Kalmar FF med 2-3-5 från deras senaste 10 matcher i Allsvenskan. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 6 gånger i de senaste 10 matcher mellan IFK Göteborg och Kalmar FF. Båda lagen gör mål var ut 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer IFK Göteborg och Kalmar FF för närvarande i 8 poäng och 4 platser. IFK Göteborg kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Kalmar FF på måndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Kalmar FF är “outsider” i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan IFK Göteborg och Kalmar FF kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Oliver Berg när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Kalmar FF. Hans säsongssaldo är 7 mål just nu.

Med 3 mål på de 6 senaste matcherna för IFK Göteborg är Tobias Sana spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.