IFK Norrköping vs Djurgården bästa odds och matchtips

IFK Norrköping gör sig redo för striden mot Djurgården vid Platinumcars Arena kommande måndag, en match i omgång 28 av Allsvenskan. IFK Norrköping har för närvarande plats 7 i tabellen med 43 poäng efter 27 spelade matcher. Med 27 omgångar bakom sig har Djurgården lyckats samla ihop 53 poäng och ligger på plats 2 i Allsvenskan. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos IFK Norrköping. De skulle dock kunna skrälla mot Djurgården.

Våra tips

Statistik och fakta för IFK Norrköping vs Djurgården i Allsvenskan

  • IFK Norrköping är obesegrade de senaste 6 matcherna i rad hemma;
  • IFK Norrköping har vunnit i 5 av de senaste 6 matcherna hemma;
  • IFK Norrköping släppte in i 15 av de senaste 17 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i IFK Norrköpings senaste 7 av 9 matcher.
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Djurgårdens senaste 2 av 4 matcher;
  • Djurgården släppte in i 4 av de senaste 6 matcher.

Form: IFK Norrköping mot Djurgården

IFK Norrköping håller målet i sikte

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av IFK Norrköping de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. IFK Norrköping har stött på blandade resultat i sina senaste tre matcher där man skrapat ihop fyra poäng. Det hela började med ett oavgjort resultat efter en 2-2 match mot Mjällby, sen plockades tre viktiga poäng i en 3-2 vinst mot Elfsborg. Tyvärr kunde de inte följa upp den vinsten utan åkte på en 1-0 förlust mot Kalmar FF i den senaste matchen.

Djurgården hoppas kunna utöka poängen

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Djurgården de senaste veckorna.  Man tappade något i toppstriden när man förlorade mot Göteborg men har dock krigat sig tillbaka med två raka vinster mot Örebro och Halmstad.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

IFK Norrköping vs Djurgården Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 18 april 2021, och Djurgården gick därifrån med en 1-0 seger. IFK Norrköping har vunnit 20%, medan Djurgården har vunnit 30% av deras senaste möten i Allsvenskan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 2-5-3. I den föregående 10 matcher mellan IFK Norrköping och Djurgården kom över 2,5 mål upp 5 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 10 poäng. Även om IFK Norrköping inte kommer att ha en möjlighet att komma över Djurgården i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Djurgården, som nu ligger på 2 med 53 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på måndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Edward Chilufya när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Djurgården. Hans säsongssaldo är 7 mål just nu. 

Med 4 mål på de 6 senaste matcherna för IFK Norrköping är Samuel Adegbenro spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.