Östersund vs Mjällby bästa odds och matchtips

Östersund tar sig an Mjällby för en spännande match i Allsvenskan kommande måndag på Jämtkraft Arena. På plats nummer 16 i Allsvenskan har Östersund spelat ihop 14 poäng efter 27 matcher. Med 31 poäng befinner sig Mjällby på plats 12 i tabellen med 27 spelade matcher. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Östersund.

Våra tips

Statistik och fakta för Östersund vs Mjällby i Allsvenskan.

  • Östersund vann inte de senaste 8 matcherna i rad;
  • Östersund vann inte de senaste 3 matcherna i rad hemma;
  • Östersund har förlorat i 4 av de senaste 5 matcher;
  • Östersund släppte in i 24 av de senaste 26 matcher.
  • Mjällby är obesegrade de senaste 6 matcherna i rad på bortaplan;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Mjällbys senaste 5 av 7 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Mjällbys senaste 5 av 7 matcher;
  • Mjällby nätade i 7 av de senaste 9 matcher.

Form: Östersund mot Mjällby

Östersund har stora problem

Stämningen i Östersund är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Bara ett enda poäng har Östersund lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 1-1 mot Häcken, innan de blev besegrade av Varbergs BoIS FC med 3-0. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när AIK vann med 3-0.

Mjällby flyter med

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Mjällby de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Det har varit en blandad kompott med ett oavgjort resultat mot IFK Norrköping, följt av en skön 2-0 seger mot Hammarby. Senast åkte man dock på en förlust mot Sirius med 3-2.

Eftersom Mjällby både är oddsmakarnas favorit till odds 1.76 och har starkare prestationer på sistone än vad Östersund har visat upp, verkar Mjällby vara det naturliga valet.

Östersund vs Mjällby Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 9 maj 2021, och Mjällby gick därifrån med en 1-0-seger. Östersund tar sig an Mjällby med 0-0-3 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan.

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer Östersund och Mjällby för närvarande i 17 poäng och 4 placeringar. Mjällby kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Östersund kommande måndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Östersund är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Östersund och Mjällby kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Amin Sarr när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 4 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Mjällby. Hans säsongssaldo är 7 mål just nu. 

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Östersund är Blair Turgott spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.