Örebro vs Kalmar FF bästa odds och matchtips

Örebro välkomnar Kalmar FF för en match i Allsvenskan på Behrn Arena kommande måndag. På plats nummer 15 i Allsvenskan har Örebro spelat ihop 17 poäng efter 27 matcher. Med 44 poäng befinner sig Kalmar FF på plats 6 i tabellen med 27 spelade matcher. 5 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Örebro. De skulle dock kunna skrälla mot Kalmar FF.

Våra tips

Statistik och fakta för Örebro vs Kalmar FF i Allsvenskan.

  • Örebro vann inte de senaste 7 matcherna i rad;
  • Örebro har förlorat de senaste 3 matcherna i rad hemma;
  • Örebro har förlorat i 6 av de senaste 7 matcher;
  • Örebro har förlorat i 4 av de senaste 5 matcher hemma.
  • Kalmar FF är obesegrade de senaste 3 matcherna i rad;
  • Kalmar FF nätade i 13 av de senaste 15 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Kalmar FFs senaste 5 av 7 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Kalmar FFs senaste 5 av 7 matcher.

Form: Örebro mot Kalmar FF

Örebro fångades av slumpen

Resultaten har varit katastrofala för Örebro på senare tid. Därför är man desperata att vinna kommande match. Bara ett enda poäng har Örebro lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 1-1 mot Halmstads BK, innan de blev besegrade av Djurgården med 1-0. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Hammarby vann med 3-2.

Örebro har stora problem

Kalmar FF hoppas att den goda formen håller i sig. De har gått fram som tåget den senaste tiden och har spelat lika mot Varberg, följt av två sköna segrar mot Häcken och IFK Norrköping.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att Kalmar FF är vårt val för en seger.

Örebro vs Kalmar FF Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Örebro mot Kalmar FF var ett Allsvenskan-möte så sent som 25 april 2021 och vi såg då Kalmar ta en 1-0 vinst. Örebro tar sig an Kalmar FF med 6-2-2 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. I de föregående 10 matcherna mellan Örebro och Kalmar FF kom över 2,5 mål upp 3 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 27 poäng. Även om Örebro inte kommer att ha en möjlighet att komma över Kalmar FF i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Kalmar FF, som nu ligger på plats 6 med 44 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande måndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Nahir Besara. Han är toppskytt för Örebro, för närvarande på 4 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 2 av deras 6 senaste matcher. 

Kalmar FF kommer att hoppas att Oliver Berg hittar nätet igen. Han står på 11 mål den här säsongen och gjorde mål i 3 av deras 6 senaste matcher. Även Jonathan Ring har gjort många mål den senaste tiden.