IFK Norrköping vs Hammarby bästa odds och matchtips

Både IFK Norrköping och Hammarby satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match kommande söndag. IFK Norrköping rankas som nummer fyra i tabellen med 36 poäng efter 21 spelade matcher. Med 21 omgångar bakom sig har Hammarby samlat ihop 34 poäng och ligger på plats nummer sex i Allsvenskan. Eftersom IFK Norrköping går in i matchen som underdogs kommer de att vara väldigt sugna att skrälla och ta poäng mot Hammarby.

Våra tips

Statistik och fakta för IFK Norrköping vs Hammarby

  • IFK Norrköping har vunnit de senaste tre matcherna i rad;
  • IFK Norrköping är obesegrade de senaste fem matcherna i rad;
  • IFK Norrköping har vunnit de senaste tre matcherna i rad hemma;
  • IFK Norrköping har vunnit fyra av de senaste fem matcherna.
  • Hammarby är obesegrade de senaste tre matcherna i rad;
  • Hammarby har inte vunnit de senaste fem matcherna i rad på bortaplan;
  • Hammarby nätade i 16 av de senaste 18 matcherna;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Hammarbys senaste fem av sex matcher.

Form: IFK Norrköping mot Hammarby

IFK Norrköping fortsätter trumma på

IFK Norrköping hoppas att den goda formen håller i sig. I de tre senaste matcherna för Norrköping tog de en 3-0 vinst mot Örebro och följde sedan upp det med en 4-2 vinst mot Sirius och slutligen, i den senaste matchen blev det 2-1 vinst mot Varbergs BoIS FC.

Hammarby jagar toppskiktet

Hammarby hoppas att den goda formen håller i sig. I de tre senaste matcherna för Hammarby gick det så här: den första tog en 1-0 vinst mot Varbergs BoIS FC och sen blev det 3-0 vinst mot IFK Göteborg. Den senaste matchen blev 1-1 mot Häcken.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. IFK Norrköping är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med oddsen 2.33.

IFK Norrköping vs Hammarby Matchhistorik

I senaste mötet mellan IFK Norrköping och Hammarby, lyckades den förstnämnda komma undan med en knapp 2-1 seger. IFK Norrköping går in i matchen mot Hammarby med 4-3-3 i bagaget från deras senaste tio matcher i Allsvenskan. Fem gånger i de senaste tio matcherna mellan IFK Norrköping och Hammarby blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet sex gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Enligt Allsvenskan tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara två poäng. Detta innebär att denna match i omgång 22 kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Hammarby kommer att ha en möjlighet att komma ikapp IFK Norrköping som för närvarande ligger på plats nummer fyra med 36 poäng i den kommande matchen på söndag. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen och närma sig AIK på tredjeplatsen.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Gustav Ludwigson när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet tre gånger i de senaste sex matcherna för sitt lag Hammarby. Hans säsongssaldo är på åtta mål just nu. 

Med fyra mål på de sex senaste matcherna för IFK Norrköping är Samuel Adegbenro spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.