Malmö FF vs Mjällby bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Malmö FF förbereder sig för att möta Mjällby i Allsvenskan. Malmö är placerade på plats nummer 2 i Allsvenskan med 41 poäng efter 21 spelade omgångar. Mjällby ligger på plats nummer 13 i tabellen med 21 poäng efter 21 spelade matcher. Två förluster i de senaste sex matcherna har satt tydliga spår i Malmös självförtroende. De har dock potentialen att vinna mot Mjällby som har en fin svit som obesegrade med sig.

Våra tips

Statistik och fakta för Malmö FF VS. Mjällby

  • Malmö FF är obesegrade de senaste fyra matcherna i rad;
  • Malmö är obesegrade de senaste fyra matcherna i rad hemma;
  • Malmö nätade i 43 av de senaste 45 matcherna;
  • Malmö FF nätade de senaste 15 matcherna i rad hemma.
  • Mjällby är obesegrade de senaste sex matcherna i rad;
  • Mjällby är obesegrade de senaste fyra matcherna i rad på bortaplan;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i åtta av Mjällbys senaste tio matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 2.5 i fem av Mjällbys senaste sju matcher.

Form: Malmö FF mot Mjällby

Malmö FF har brytit den dåliga trenden

Malmö FF har återhämtat sig efter en relativt dålig svit på fyra matcher utan vinst. Dock har de samlat på sig sju poäng på de senaste tre matcherna. De spelade först lika (1-1) mot Djurgården, innan de besegrade Elfsborg med 1-0 och sedan ett målkalas mot Örebro där de vann med 5-1.

Mjällby fortsätter att plocka poäng

Mjällby hoppas att den goda formen håller i sig. I de tre senaste matcherna för Mjällby gick det så här: den första slutade 0-0 mot Häcken och sen blev det 0-0 mot Halmstads BK. Den senaste matchen blev 4-0 vinst mot Elfsborg.

Även om Malmö FF är favorittippade av spelbolagen har de uppenbarligen varit lite medelmåttiga på sistone och Mjällby kommer till matchen med goda chanser att skrälla.

Malmö FF vs Mjällby Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra, kom Malmö därifrån med 3 poäng och resultatet var 2-0. Malmö FF går in i matchen mot Mjällby med 5-5-0 i bagaget från deras senaste tio matcher i Allsvenskan. Mjällby har alltså aldrig vunnit mot Malmö. Fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan Malmö FF och Mjällby blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 20 poäng. Även om Mjällby inte kommer att ha någon möjlighet att komma över Malmö FF i jakten på ligatiteln i närtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet till serieledarna genom att samla in fler poäng. Hur matchen än går på söndag är det säkerligen ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Antonio-Mirko Colak. Han är toppskytt för Malmö FF, för närvarande på tio mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i två gånger i deras 6 senaste matcher. 

Mjällby främste målskytt heter Jacob Bergström som har gjort fyra mål under säsongen. Han har dock bara gjort ett mål på senaste tiden och kanske kan få hjälp av Kadir Hodzic som gjort två på de senaste fyra matcherna.